ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παίζοντας μπάλα για έναν καλύτερο κόσμο

Εικόνα του άρθρου Παίζοντας μπάλα για έναν καλύτερο κόσμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2017, 17:26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ έχει κοινωνικό προφίλ και το εκμεταλλεύεται για καλό σκοπό, συνεργαζόμενος με τα Ηνωμένα Έθνη στην καμπάνια των «17 στόχων» που στο γήπεδο, γίνονται «17 γκολ».

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ την Κυριακή 30 Απριλίου, οι παίκτες του ΠΑΣ και της ΑΕΚ θα φωτογραφηθούν πίσω από ένα μεγάλο πανό με τους 17 Στόχους, ενώ τα 22 παιδιά των συνεργαζόμενων με τον ΠΑΣ ακαδημιών ποδοσφαίρου που θα συνοδεύουν τους 22 παίκτες και τους διαιτητές θα φορούν μπλουζάκια που θα απεικονίζουν το λογότυπο των 17 Στόχων.

Σήμερα, το «περίγραμμα» της πρωτοβουλίας έδωσαν ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ (και Γιαννιώτης στην καταγωγή) Δημήτρης Φατούρος και ο Θέμης Τζημόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣ Γιάννινα Μπάμπης Καρβέλης έκανε την εισαγωγή, υπενθυμίζοντας ότι ο ΠΑΣ, εκτός από ποδοσφαιρική ομάδα είναι και ένα κοινωνικό «κύτταρο» και συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη σε μια σειρά τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Φατούρος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, καθώς και τον ΠΑΣ συνολικά, τον πρόεδρό του Γιώργο Χριστοβασίλη και τη σύζυγό του και δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην πόλη όπου μεγάλωσε. «Οι 17 στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι απολύτως επιτεύξιμοι» τόνισε, μπροστά από το πανό που τους απεικόνιζε: πρώτος στη σειρά, η εξάλειψη της φτώχιας από τον πλανήτη και μετά, πράγματα που είναι λογικά μεν, αλλά όχι παντού δεδομένα, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη πόσιμου νερού και φαγητού. Εκεί, ο κ. Τζημόπουλος μετέφερε την προσωπική του εμπειρία από τα ταξίδια με την εθνική Νέας Ζηλανδίας της οποίας είναι μέλος. «Πήγα σε μέρη όπου είδα τη φτώχια στους δρόμους. Πράγματα που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχουν και μου προκάλεσαν σοκ» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο δεύτερος αρχηγός του ΠΑΣ κάλεσε τους φιλάθλους να έρθουν κοντά στην πρωτοβουλία που «δεν είναι η πρώτη που παίρνουμε ως ομάδα» όπως είπε, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι στόχοι «και να βάλει ο καθένας το λιθαράκι του».

Ο κ. Φατούρος είπε επίσης ότι οι συγκεκριμένοι στόχοι ισχύουν, όχι μόνο για τις φτωχότερες χώρες, αλλά και για τις αναπτυγμένες. «Είναι σημαντικό να γίνει γνωστή η καμπάνια, γι αυτό δημιουργούμε διάφορες τέτοιες συνέργειες. Αυτό που κάνουμε με τον ΠΑΣ, γίνεται σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες με παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ζιντάν, ο Μπάλακ» πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ «θα είναι γιορτή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back