Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το παιχνίδι της μίμησης» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Το παιχνίδι της μίμησης» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2022, 01:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του κύκλου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος», οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, θα προβάλλουν την ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ «Το παιχνίδι της μίμησης» (2014) με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και την Κίρα Νάιτλι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (με ελεύθερη είσοδο).

Θα προηγηθεί συζήτηση, στις 19:00, με ομιλητές τον Σταύρο Νικολόπουλο, καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και τον Μανώλη Πατηνιώτη, αναπληρωτή καθηγητή στο Τµήµα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήµης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Η διοργάνωση της βραδιάς γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Εργαστήριο Tεκμηρίωσης και Mελέτης της Iστορίας των Kοινωνικών και Πολιτικών Iδεών.

Η υπόθεση: Τον χειμώνα του 1952, οι βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης γερμανικής μηχανής Enigma.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3