Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

#PAINted: Για να μπει τέλος στην έμφυλη βία

Εικόνα του άρθρου #PAINted: Για να μπει τέλος στην έμφυλη βία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 11:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), η γυναικεία οργάνωση Κέντρο Διοτίμα και η  Makeup & Digital Artist, Ελεάνα Δημοπούλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καμπάνια #PAINted.

Η καμπάνια #PAINted αξιοποιεί το χρώμα για να «μιλήσει» για όλες τις μορφές έμφυλης βίας: λεκτική, σωματική, ψυχολογική / συναισθηματική, οικονομική και σεξουαλική βία. Μορφές που συχνά δεν αφήνουν ορατά σημάδια, ωστόσο προκαλούν πολλαπλά τραύματα στα άτομα που τις έχουν βιώσει ή τις βιώνουν, είτε στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο χώρο (συντροφική/συζυγική και ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking, stalking κ.ά.).

Ζωγραφίζοντας τον πόνο και το τραύμα, δίνουμε ορατότητα σε ένα «αόρατο φαινόμενο», που πολλές φορές διαφεύγει από τις στατιστικές, ενώ συχνά συγκαλύπτεται από βολικούς μύθους και κοινωνική ανοχή, με αποτέλεσμα να μην καταγγέλλεται.

Η καμπάνια στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού ώστε να είναι αναγνωρίσιμες όλες τις μορφές έμφυλης βίας, στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη διαμόρφωση συλλογικής κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό, αλλά και την ενίσχυση μια συλλογικής νοοτροπίας στήριξης των επιζωσών/επιζώντων  έμφυλης βίας. H γραμμή πληροφόρησης για την έμφυλη βία είναι η Γραμμή SOS 15900


#PAINted #25Ν #stopgenderbasedviolence #domesticviolence #diotima #greece

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back