Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

8η Μαρτίου: Η Περιφέρεια Ηπείρου καταγγέλλει «τη βία από όπου και αν προέρχεται»

Εικόνα του άρθρου 8η Μαρτίου: Η Περιφέρεια Ηπείρου καταγγέλλει «τη βία από όπου και αν προέρχεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2022, 16:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο μήνυμά της για την 8η Μαρτίου, παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Περιφέρεια Ηπειρου καταγγέλλει «την έμφυλη βία από όπου και αν προέρχεται», κάνοντας έτσι μια μάλλον άστοχη αναλογία με τη γενικόλογη καταγγελία της βίας, τη στιγμή που οι γυναικοκτονίες είναι συχνότατα φαινόμενα. Επίσης, θεωρεί τις γυναίκες «εύκολα θύματα», με έναν... αυθύπαρκτο τρόπο, χωρίς να αναφέρει τις συνθήκες που δημιουργούν «εύκολα θύματα», όπως για παράδειγμα η συνθήκη της πατριαρχίας. 

Αναφέρει λοιπόν η Περιφέρεια Ηπείρου: «Οι γυναίκες είναι εύκολα θύματα, καταγγέλλουμε την έμφυλη βία κάθε μορφής,  και από όπου και αν προέρχεται και δυστυχώς δεν ξεχωρίζει σε κοινωνικό η μορφωτικό επίπεδο». Η Περιφέρεια Ηπείρου αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «γυναικοκτονία» στην ανακοίνωσή της, όπως επίσης εξισώνει την «έμφυλη βία» σε λάθος χρόνο.

Κατά τα λοιπά, η Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνει ότι «ο ρόλος της γυναίκας πολλαπλός σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, επιστήμων, αγρότισσα, νοικοκυρά. Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι  μπορούν να καταφέρουν πολλά, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους».

Κάνει μια αναφορά στις δραστηριότητες της ΠΕΠΙΣ Φύλων και τις συνεργασίες με διάφορους φορείς, λέγοντας ότι ασχολείται και με τα παιδιά σε περιπτώσεις οικογενειακής βίας: «Δεν ξεχνάμε πως ο ψυχισμός των παιδιών είναι ευάλωτος, και ως αυριανοί υγιείς πολίτες της κοινωνίας πρέπει να τύχουν εξειδικευμένης υποστήριξης και βοήθειας».

Τέλος, αναφέρεται και στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «αισιοδοξούμε να επικρατήσει η ειρήνη και η λογική στις εμπόλεμες περιοχές, έτσι ώστε κάθε πολίτης και ειδικά οι γυναίκες  να συνεχίσουν την ζωή τους στην  καθημερινότητα  με ισότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό αναπτύσσοντας τα χαρίσματα και τις ικανότητες τους χωρίς φόβο, σε ένα σταθερό και καλύτερο παρόν, και με όραμα για ένα ελπιδοφόρο αύριο».

      

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back