ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδική θεατρική παράσταση: «Μπαρούτι για την Επανάσταση»

Εικόνα του άρθρου Παιδική θεατρική παράσταση: «Μπαρούτι για την Επανάσταση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2023, 18:39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου των εκδόσεών του «Μπαρούτι για την Επανάσταση» της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Η παράσταση πραγματεύεται την καθημερινή ζωή δυο παιδιών, του Νικόλα και της Βιολέτας, στη Δημητσάνα των προεπαναστατικών χρόνων. «Ποιες προσπάθειες έκαναν να μορφωθούν, να εργαστούν, αλλά και να «ανακαλύψουν» τον κόσμο μακριά από τον τόπο τους; Πώς συμμετείχαν στις προετοιμασίες που οδήγησαν στην πυροδότηση της Επανάστασης του ’21; Τι συνέβαινε παράλληλα στα Ιωάννινα και πώς αγωνίζονταν οι άνθρωποι εκεί για μια ελεύθερη πατρίδα;» αναφέρεται σε σχετεικό σημείωμα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλου, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Συμμετέχουν: Nατάσα Αγγελοπούλου, Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Μάγια Κίτσου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Κατερίνα Στεφάνου.

Η παράσταση οργανώνεται με αφορμή την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης «Το σβηστό μανουάλι-Εικόνες για έναν Κόσμο που Περιμένει» της Ηρώς Νικοπούλου (11/9/2023).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back