ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τρίτη μέρα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Τρίτη μέρα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2023, 16:52
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους εναντίον στόχων στην Ουκρανία στη δεύτερη μεγάλη αεροπορική επιδρομή της μέσα σε τρεις ημέρες, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά σε μια νοτιοανατολική συνοικία, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα ότι 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι 15 από τους 18 πυραύλους κρουζ καταρρίφθηκαν επιτυχώς, θωρακίζοντας την πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις όπου χτύπησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Οι μόνες αναφορές για εκτεταμένες ζημιές ήταν στο Παβλοχράντ, έναν σιδηροδρομικό κόμβο πίσω από το νότιο και το ανατολικό μέτωπο.

Ένας Ρώσος αξιωματούχος στην κατεχόμενη περιοχή Ζαπορίζια, αναρτώντας εικόνες από το Παβλοχράντ από την τεράστια πυρκαγιά, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικούς στόχους εκεί.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα εικόνες μιας καμένης έκτασης και δήλωσαν ότι χτυπήθηκε μια βιομηχανική επιχείρηση, την οποία δεν προσδιόρισαν. Ο Mykola Lukashuk, επικεφαλής του συμβουλίου της περιοχής Ντνιπρό, δήλωσε ότι η επίθεση είχε προκαλέσει ζημιές σε 19 πολυκατοικίες, 25 σπίτια, τρία σχολεία, τρεις παιδικούς σταθμούς και αρκετά καταστήματα.

Μεταξύ των 34 τραυματιών ήταν και τρία παιδιά, είπε.

Οι επιθέσεις έγιναν μόλις τρεις ημέρες αφότου η Ρωσία σκότωσε 23 πολίτες με πύραυλο που έπληξε πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη Ούμαν, στο πλαίσιο της πρώτης μεγάλης αεροπορικής επίθεσης σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Η Ρωσία φαίνεται ότι επέστρεψε στη χειμερινή της τακτική των μεγάλων αεροπορικών επιδρομών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει αντεπίθεση για να ανακαταλάβει κατεχόμενα εδάφη στα νότια και ανατολικά.

Το Σάββατο, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε μια αποθήκη καυσίμων στη Σεβαστούπολη, βάση του ρωσικού ναυτικού στην Κριμαία, την οποία κατέλαβε η Μόσχα το 2014. Το Κίεβο δήλωσε ότι η πυρκαγιά ήταν μέρος των προετοιμασιών για την επίθεσή του.

Μετά από πέντε μήνες ρωσικής επίθεσης που εξασφάλισε ελάχιστα νέα εδάφη παρά τις πιο αιματηρές χερσαίες μάχες του πολέμου, το Κίεβο ετοιμάζεται να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του χρησιμοποιώντας εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης που προμηθεύτηκαν από τη Δύση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back