ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον ανώτατο διοικητή του στρατού

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον ανώτατο διοικητή του στρατού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2024, 19:29
ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντικατάσταση του αρχηγού του στρατού, Βάλερι Ζαλούζνι προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η στρατιωτική ηγεσία της χώρας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. 

Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν ημέρες εικασιών ότι ο Ζελένσκι εξέταζε το ενδεχόμενο να αποπέμψει τον δημοφιλή αρχηγό του στρατού, ο οποίος θεωρείται από πολλούς Ουκρανούς ως εθνικός ήρωας για την καθοδήγηση της πολεμικής προσπάθειας από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ζελένσκι ανέφερε στη δήλωσή του ότι συναντήθηκε με τον Ζαλούζνι. «Συζητήσαμε ποια ανανέωση χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Συζητήσαμε επίσης ποιος θα μπορούσε να είναι στην ανανεωμένη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο χρόνος για αυτή την ανανέωση είναι τώρα», δήλωσε.

Στη δική του δήλωση, ο Ζαλούζνι είπε ότι είχε μια «σημαντική και σοβαρή συζήτηση» με τον Ζελένσκι και ότι αποφασίστηκε να αλλάξει η τακτική και η στρατηγική στο πεδίο της μάχης.

«Τα καθήκοντα του 2022 είναι διαφορετικά από τα καθήκοντα του 2024. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες. Για να κερδίσουμε και μαζί», ανέφερε η δήλωσή του.

Οι δύο δηλώσεις δημοσιεύθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών η μία από την άλλη, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δύο πιο εξέχουσες προσωπικότητες του πολέμου στην Ουκρανία είχαν συντονιστεί για να κάνουν επίδειξη ενότητας.

Ο Ζελένσκι λέει ότι έχει διορίσει τον Ολεκσάντρ Σίρσκι, τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, για να ηγηθεί του στρατού. Ο Σίρσκι, 58 ετών, συμμετέχει από το 2013 στην προσπάθεια του ουκρανικού στρατού να υιοθετήσει τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Ο στρατιωτικός ανασχηματισμός έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, με τα στρατεύματα να αντιμετωπίζουν οξεία έλλειψη πυρομαχικών, ενώ η ζωτικής σημασίας στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. καθυστερεί,

Με πληροφορίες από Reuters, AP, Φωτογραφία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Βάλερι Ζαλούζνι σφίγγουν το χέρι και ποζάρουν για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους/Υπηρεσία Τύπου του Ουκρανού Προέδρου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back