ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επίθεση με drones στη Μόσχα

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Επίθεση με drones στη Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2023, 13:52
ΚΟΣΜΟΣ

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν την Τρίτη πολλά κτίρια στη Μόσχα προκαλώντας μικρές ζημιές και αναγκάζοντας ορισμένους ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, ενώ η Ρωσία εξαπέλυσε άλλο ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο.

Στη Μόσχα, κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις και το υπουργείο Άμυνας δήλωσε αργότερα ότι οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν εκτοξευθεί στην πόλη σε μια «τρομοκρατική επίθεση», όπως την αποκάλεσε, από το «καθεστώς του Κιέβου». Είπε ότι πέντε είχαν καταρριφθεί και τα συστήματα τριών είχαν μπλοκαριστεί, με αποτέλεσμα να παρεκκλίνουν από την πορεία τους.

Το περιστατικό έρχεται εβδομάδες μετά την έκρηξη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το Κρεμλίνο -μια επίθεση που η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία, αν και το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη.

Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει την επίθεση της Μόσχας, η οποία θα ήταν ένα από τα βαθύτερα χτυπήματά της στη Ρωσία μέχρι στιγμής από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 15 και πλέον μήνες. Από την έναρξη του πολέμου, η Μόσχα έχει εξαπολύσει ανελέητες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας, σκοτώνοντας συχνά αμάχους.


Στο Κίεβο

Τουλάχιστον 20 εκρηκτικά αεροσκάφη Σαχέντ καταστράφηκαν από τις δυνάμεις αεράμυνας στον εναέριο χώρο του Κιέβου στην τρίτη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της πρωτεύουσας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου. Συνολικά, η Ουκρανία κατέρριψε 29 από τα 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν στη χώρα, τα περισσότερα στην περιοχή του Κιέβου, πρόσθεσε αργότερα η πολεμική αεροπορία.

«Μια μαζική επίθεση!» δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια».

Με πληροφορίες από Reuters,AP. Φωτογραφία: RIA Novosti

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back