Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ουδεμία διάθεση αιφνιδιασμού υπήρξε»

Εικόνα του άρθρου «Ουδεμία διάθεση αιφνιδιασμού υπήρξε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2022, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων για τον προϋπολογισμό δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Θα επαναληφθεί την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στις 14.00.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, απαντώντας στην επιστολή της αντιπολίτευσης που απέχει από τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ότι «ουδεμία διάθεση αιφνιδιασμού υπήρξε» και ότι τηρήθηκαν όλα σχολαστικά.

Διάβασε αναλυτικά, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την επιστολή που έλαβε και τόνισε επανειλημμένα ότι την απόφαση των παρατάξεων τη διάβασε στα ΜΜΕ, ξεκαθαρίζοντας εν τέλει: «Λειτουργώ πάντα κατά κεραία και σχολαστικά, σύμφωνα με το νόμο», αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, επικεφαλής μιας δημοτικής αρχής που αποτελείται από εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά –και κατά περίπτωση αισθητικά- παρατάξεις, κατηγόρησε ξανά την αντιπολίτευση ως «ανίερη συμμαχία». Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης έσπευσε να κάνει το σχόλιό του, στο πνεύμα του δημάρχου.

Ο κ. Ελισάφ συνέχισε επιθετικά, αρνούμενος τις ευθύνες –πλην της καθυστέρησης του προϋπολογισμού, την οποία αποδέχθηκε- που καταλογίζει η αντιπολίτευση. Επίσης, ενώ είπε ότι οι εκλογές είναι ακόμα μακριά, έκανε μια… προεκλογική δήλωση, εκτιμώντας ότι ο κόσμος θα δώσει «την απάντηση που πρέπει».

Ο Νίκος Γκόντας χαρακτήρισε «αστεία» την παρέμβαση και έδωσε ρεσιτάλ επιθετικών δηλώσεων, με  πιο προκλητικό τον χαρακτηρισμό της «παρέκκλισης» στην κίνηση της αντιπολίτευσης.

Την πιο ψύχραιμη τοποθέτηση, μετά του κ. Παπαγεωργίου, έκανε ο Άρης Μπαρτζώκας που παραδέχθηκε ότι στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν δύο συμπράξεις (και όχι μια, όπως είπανε οι άλλοι επικεφαλής). Χαρακτήρισε «επίδειξη δύναμης» την κίνηση, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση απέκτησε την πλειοψηφία απέκτησε «με αυτό τον, τουλάχιστον περίεργο, εκλογικό νόμο». Ήταν και αυτός επιθετικός προς την αντιπολίτευση, στο γενικότερο κλίμα που έδειξε ότι η συμπολίτευση ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την απόφαση αποχώρησης.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back