ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «μάχη» του προϋπολογισμού

Εικόνα του άρθρου Η «μάχη» του προϋπολογισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2022, 15:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αποχή τους από τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων με θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2022, ανακοινώνουν από κοινού όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η κίνηση αυτή της αντιπολίτευσης οδηγεί στη μη διεξαγωγή της σημερινής ειδικής συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι παρατάξεις θέτουν σοβαρό ζήτημα για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και του προέδρου του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Κάνουν λόγο, για άλλη μια φορά, για απαξίωση του πολιτικού οργάνου. «Αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά ότι η σημερινή δημοτική αρχή διοικεί χωρίς να αποδίδει στους θεσμούς, στα συλλογικά όργανα και στις παρατάξεις, τον σεβασμό που πηγάζει από τη λαϊκή εντολή» τονίζεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η δημοτική αρχή, με τον ορισμό της σημερινής συνεδρίασης, δίνει ελάχιστο χρόνο στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προετοιμαστούν κατάλληλα. Πόσο μάλλον που σήμερα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή για το ίδιο θέμα «η απόφαση της οποίας θα καταστεί οριακά γνωστή στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου λίγη ώρα πριν τη συνεδρίασή του».

Οι παρατάξεις σημειώνουν ακόμα ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ζήτησε καν τη γνώμη του αντιπροέδρου και του γραμματέα. Προσθέτουν δε ότι οι ίδιες επικοινώνησαν με τον πρόεδρο κ. Παπαγεωργίου μέσω επιστολής, ζητώντας τη μετάθεση της συνεδρίασης για μερικές μέρες.

«Από τη στιγμή που το εύλογο αίτημα μας δεν έγινε δεκτό, η κοινή απόφαση μας είναι να απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση. Οι δικαιολογίες ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος είναι προσχηματικές και προφανώς δεν αφορούν την αντιπολίτευση, αλλά τη δημοτική αρχή η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καταθέτει για συζήτηση τον προϋπολογισμό με αξιοσημείωτη καθυστέρηση» καταλήγουν οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών», «Ιωάννινα_2023», «Πολίτες για την Ανατροπή», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα».

Πέρσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό τον Φεβρουάριο, επιδεικνύοντας μεγάλη καθυστέρηση. Η νομοθεσία επιβάλλει όλες οι διαδικασίες που αφορούν τον προϋπολογισμό, να έχουν τελειώσει, όπως είναι εύλογο, μέχρι τα τέλη του χρόνου της προηγούμενης χρονιάς. Εκ των πραγμάτων υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων που δεν καταφέρνει να «κατεβάσει» εγκαίρως τους προϋπολογισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back