«Όχι σκουπίδια για κερδοσκοπία»

Εικόνα του άρθρου «Όχι σκουπίδια για κερδοσκοπία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2022, 17:57

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και ο δημοτικός της σύμβουλος Χρήστος Πατσούρας, καλούν στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα Τα απορρίμματα είναι κοινωνικός πλούτος, όχι χώρος κερδοσκοπίας και φοροληστείας», την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία της Καλούτσιανης με ομιλητή τον Χρήστο Βασιλόπουλο, Χημικό Μηχανικό, μέλος της περιφερειακής παράταξης «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στο κάλεσμα η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ουσία της πολιτικής της Ε.Ε. στα απορρίμματα, αλλά και συνολικά και για θέματα του περιβάλλοντος, δεν είναι οι εισαγωγικές φλυαρίες και ευφάνταστοι στόχοι των κοινοτικών οδηγιών. Αυτό που τελικά τους ενδιαφέρει είναι  οι φορείς που χρηματοδοτούνται, είναι η οργάνωση η οποία επιλέγεται για την υλοποίηση της χρηματοδότησης και βέβαια τα τελικά αποτελέσματα προς όφελος των κερδοσκοπικών συμφερόντων».

Συμπληρώνει δε ότι «εν έτει 2022, η πρόοδος της τεχνολογίας, τα υλικά, η ίδια η επιστημονική γνώση μάς παρέχουν τη δυνατότητα να υπάρξει μια εντελώς διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων. Η μείωση της παραγωγής σκουπιδιών, η επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση προσφέρουν τη δυνατότητα να υπάρχει, σήμερα κι όχι στο απώτερο μέλλον, ένα σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, με δημοκρατικό κοινωνικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του τέλους για τους πολίτες, την υγεία όλων μας και νέες θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας - άλλωστε η διαχείριση των σκουπιδιών είναι μόνιμη κι όχι παροδική ανάγκη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back