Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όχι κάμερες στις τάξεις

Εικόνα του άρθρου Όχι κάμερες στις τάξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2020, 11:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Υπουργείο Παιδείας νομιμοποίησε εν ριπή οφθαλμού τις κάμερες και τη «ζωντανή μετάδοση» του μαθήματος, δείχνοντας ότι έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της, από αυτή των εκπαιδευτικών.

Η ΕΑΠ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει το υπουργείο και τη ρύθμιση για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος και σημειώνει:

«Η τροπολογία αυτή, εκτός όλων των άλλων, αποδεικνύει περίτρανα την υποκρισία της πολιτείας που από τη μια μιλάει για bullying στα σχολεία και από την άλλη προωθεί το διαδικτυακό bullying» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει, για τους εκπαιδευτικούς: «Όχι, δεν είμαστε τεμπέληδες όπως διαλαλούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και φοβόμαστε να δει «η κοινωνία» ότι δε δουλεύουμε! Όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να μην θέλουμε ούτε να διακωμωδηθούμε στο διαδίκτυο (ήδη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης) ούτε και να διδάσκουμε παράλληλα με τους μαθητές μας και την οικογένεια και τους φίλους τους».

Τέλος, αναφέρει: «Η βιντεοσκόπηση/αναμετάδοση του ζωντανού μαθήματος της σχολικής τάξης δεν πρέπει να περάσει. Δεν αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στο δημόσιο σχολείο αλλά καταργεί την όποια εκπαιδευτική διαδικασία υπήρχε» και καλεί την ΕΛΜΕ να καλέσει συνέλευση άμεσα, σε εξωτερικό χώρο σχολείου, αλλά και τους διδάσκοντες να μην δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή μετάδοση.

Στην Ηγουμενίτσα, η Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή ιστορικά επίθεση στην ίδια την ουσία της ανθρώπινης ατομικής και κοινωνικής υπόστασης με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα πολίτες διαπαιδαγωγημένους να χρησιμοποιούν το μυαλό τους μόνο σε συνθήκες σκηνοθετημένου εκ των προτέρων αποτελέσματος».

Συμπληρώνει δε ότι «κανένας πια δε θα μπορεί να μιλά για παιδεία δημιουργό ελεύθερων προσωπικοτήτων που ελεύθερα και δημιουργικά θα δρουν μέσα από τον πλούτο των ιδιαιτεροτήτων τους.  Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως εκπαιδευτικοί, γονείς, νοήμονες άνθρωποι, πολίτες που συνειδητά φέρουν τον τίτλο».

Η παράταξη κατέθεσε πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για άμεσο προγραμματισμό γενικής συνέλευσης του συλλόγου σε προαύλιο κάποιου σχολείου, θεωρώντας αναγκαίο να αποφασίσει συλλογικά ο κλάδος τις κινήσεις του απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back