ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όταν το ιστορικό κέντρο γιορτάζει

Εικόνα του άρθρου Όταν το ιστορικό κέντρο γιορτάζει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2017, 23:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για λίγες ώρες, η οδός Ανεξαρτησίας και τα γύρω στενάκια μεταμορφώθηκαν σε ένα ανθρώπινο και φιλικό ιστορικό κέντρο. Χωρίς αυτοκίνητα, με μουσική στον δρόμο, κουκλοθέατρο, ζωγραφική και γεύσεις να περιμένουν τους επισκέπτες σε κάθε γωνιά. Και οι καταστηματάρχες εκεί να υποδέχονται τους επισκέπτες ως οικοδεσπότες της χριστουγεννιάτικης γιορτής που στήθηκε το μεσημέρι. 

Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», στην πρώτη του δημόσια παρουσία, κατάφερε να οργανώσει μια όμορφη γιορτή και να υπενθυμίσει παράλληλα τις δυνατότητες της παραδοσιακής αυτής γειτονιάς που φέρει μαζί της μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να περπατήσουν στον πιο ωραίο ίσως δρόμο της πόλης και να απολαύσουν τα δρώμενα που διοργάνωσε ο σύλλογος. Η μεγάλη πάντως επιτυχία του όλου αυτού εγχειρήματος είναι ότι οι καταστηματάρχες της οδού Ανεξαρτησίας και των γύρω δρόμων κατάφεραν να συμπράξουν και να συνεργαστούν έχοντας κοινούς στόχους.

Το παρών στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ιστορικού κέντρου έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος.

Κουκλοθέατρο στη στοά Αλιέως (photo: Θύμιος Μάντζιος)


Μάγειρες από ιδιωτικό ΙΕΚ δημιούργησαν εδέσματα (photo: Θύμιος Μάντζιος)


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back