Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν ανταμώνουν οι Ηπειρώτες...

Εικόνα του άρθρου Όταν ανταμώνουν οι Ηπειρώτες...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2016, 12:27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή τη φορά ο Θεός ήθελε και ο καιρός το επέτρεψε. Έτσι το 6ο Ηπειρώτικο Αντάμωμα  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μετά την αναβολή της περασμένου Σαββάτου λόγω βροχής, όχι μόνο έγινε κανονικά, αλλά και με μεγάλη επιτυχία, καθώς το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Ηρώων γέμισε ασφυκτικά! 

Με κορυφαία  ονόματα καλλιτεχνών της Ηπειρώτικης Παράδοσης  και πιο συγκεκριμένα τους Σταύρο Καψάλη, Παγώνα Αθανασίου, Γιώτα Χαλκιά, Κώστα Μήτση, Δημήτρη Ζιάγκα και Κώστα Λεοντίδη, αλλά και τα χορευτικά του Συλλόγου να δίνουν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό, με χοροδιδασκάλους τους Παναγιώτη Παπανικολάου και Έφη Μαθωναίου, η βραδιά, υπήρξε μοναδική, με τον κόσμο να γλεντά με κέφι ως τις μικρές ώρες. 




Μιλώντας από το βήμα της Ηπειρώτικης Βραδιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Ρούσσας επεσήμανε πως οι  Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά ένα από τα μεγαλύτερα Ηπειρώτικα γλέντια, καθώς και ο Σύλλογος τους είναι πρώτος σε αριθμό μελών πανελλαδικά.  

Αναφερόμενος στον κυρίαρχο στόχο, που είναι η διάδοση του Πολιτισμού και η μεταλαμπάδευση της παράδοσης στις νέες γενιές, τόνισε πως φέτος ο Σύλλογος αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση του στην καρδιά της πόλης των Άνω Λιοσίων και όχι τυχαία, αφού τα Άνω Λιόσια για τα μέλη του Συλλόγου αποτελούν τη δεύτερη πατρίδα τους. «Είναι η πόλη, που αγαπάμε, που ζούμε, που αναπνέουμε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και θέλουμε να τη φτάσουμε ψηλά!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος αναφερόμενος επίσης στο γεγονός της 35χρονης πορείας του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων επεσήμανε πως η δράση του έχει τύχει πανελλήνιας αλλά και παγκόσμιας προβολής.

Τέλος απηύθυνε προσωπικές ευχαριστίες στις Υπηρεσίες του Δήμου  αλλά και στον Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή στον οποίο μάλιστα ο Σύλλογος πρόσφερε κι ένα αναμνηστικό δώρο, για την ολόπλευρη στήριξη του στη διοργάνωση της 6ης Ηπειρώτικης βραδιάς.

Ευχαρίστησε επίσης, τη συμπολίτισσά μας Μαρία Μαρίνη, για τη δωρεάν παραχώρηση της στέγης που φιλοξενεί σήμερα τους Ηπειρώτες  αλλά και το αρτοποιείο «το Ηπειρώτικο» για την διαχρονική του στήριξη.

Ο Χρήστος Ρούσσας καταλήγοντας, ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ και κάλεσε τον κόσμο  να συμμετέχει  στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν  σε λίγο καιρό στο Σύλλογο  για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας  Κώστας Κωνής, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθεί στα Άνω Λιόσια μία από τις προσυνεδριακές συναντήσεις εν όψει του Συνέδριου των Ηπειρωτών. Παρευρέθηκε επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.  

Από εκεί και ύστερα το λόγο είχαν οι Ηπειρώτικοι σκοποί και οι χοροί, που κράτησαν με αμείωτο κέφι ως τα ξημερώματα! Και του χρόνου.

ΠΗΓΗ: http://fylarhos.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back