ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ορκωμοσία για τον Αλέκο Καχριμάνη και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Ορκωμοσία για τον Αλέκο Καχριμάνη και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2023, 13:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, ο Αλέκος Καχριμάνης ορκίστηκε σήμερα περιφερειάρχης, με τη νέα του θητεία να ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2024 και να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2029.

Ορκωμοσία και για τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου – 45 στον αριθμό. Από τις 45 συνολικά έδρες του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι 27 ανήκουν στην παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη, οι 5 στην παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο, οι 4 στην παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Στέφανου Ζούμπα, άλλες 4 έδρες στη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα, 3 έδρες στους «Ορίζοντες Ηπείρου» και 2 έδρες στο «ΦΩΣ» του Λάμπρου Γεωργόπουλου.

Στην ορκωμοσία, εκ μέρους της κυβέρνησης το παρων έδωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιαλάννη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας. 

Η κα Χαραλαμπογιάννη χαρακτήρισε τον κ. Καχριμανη τίμιο, δίκαιο και εργατικό, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας τον χαρακτήρισε πρύτανη των περιφερειαρχών. 

Οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ορκίστηκαν σήμερα, είναι:

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου: Νάκου-Δασούλα Αγνή, Σιαράβας Κωνσταντίνος, Γοργόλης Βασίλειος, Τσιάρα Σταυρούλα, Περιστέρη Ελένη, Κίτσιος Κωνσταντίνος, Γαϊτανίδης Πρόδρομος (Μάκης), Γκαρτζονίκας Ηλίας, Λαζάνης Χαρίλαος (Χάρης), Μητροκώστα Παναγίωτα (Γιούλα), Αρλέτου Αικατερίνη, Γκογκάκη Μαργαρίτα, Παπαρούσης Χριστόδουλος (Άκης), Γιουγλής Θεόφιλος, Ψαθάς Βασίλειος, Σίμου-Τάσιου Αναστασία, Σπύρου Νικόλαος, Κατέρης Ιωάννης, Πιτούλης Θωμάς, Παπαγρηγορίου Νικόλαος, Γκαμπρέλας Δημήτριος, Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα, Ιωάννου Ευστράτιος (Στράτος), Δράκος Αναστάσιος (Τάσος), Τσοβίλης Ευάγγελος, Σπυρέλης Μιχαήλ, Γούσης Χρήστος.


Κοινό των Ηπειρωτών: Στέφος Γιάννης, Δημητριάδης Σάββας, Τσίρκας Μάριος-Γρηγόριος, Αγγέλη Παναγιώτα, Κορωναίος Θεόδωρος


Ήπειρος Όλον: Ζούμπας Στέφανος, Λιούρης Χάρης, Καράλη Μαρία-Τατιάνα, Παπαχρηστάκης Άλκης


Λαϊκή Συσπείρωση: Πρέντζας Γιώργος, Ζέκα Τίνα, Κωτσαντής Κωνσταντίνος, Αλιφτήρας Γεώργιος


Ορίζοντες Ηπείρου: Υφαντής Σπύρος, Βασιλάκης Δημήτριος, Τάτση Μαγδαληνή


ΦΩΣ: Γεωργόπουλος Λάμπρος, Γεωργόπουλος Μάξιμος


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back