ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ορίζοντες: Ζητούν παραίτηση αντιπεριφερειάρχη και συμβούλων Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου Ορίζοντες: Ζητούν παραίτηση αντιπεριφερειάρχη και συμβούλων Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2022, 15:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε ανακοίνωσή τους για το τμήμα Λογιστικής και τη μεταφορά του από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, οι Ορίζοντες Ηπείρου ζητάνε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου και των συμβούλων Πρέβεζας της περιφερειακής αρχής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρύτανης και πρόεδρος του τμήματος είχαν επιστήσει την προσοχή για τα προβλήματα χρηματοδότησης, ενώ η παράταξη «τον Σεπτέμβριο του 2021 παρουσίασαν τη διάσταση του προβλήματος και πρότειναν να ζητηθεί έκτακτη παρουσίαση του περιφερειάρχη στη σύγκλητο για να παραμείνει το τμήμα στην Πρέβεζα».

Επιπλέον, η παράταξη αναφέρει ότι ένα σημαντικό ποσοστό της χρηματοδότησης προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου (κάτι που δεν ισχύει επακριβώς, αλλά έχει βάση), καθώς και ότι «η υπουργός Παιδείας ουδέποτε δέχτηκε ενόχληση από την περιφερειακή αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα».  Κάνει δηλαδή την πολιτική σύνδεση της ευθύνης του υπουργείου με την περιφερειακή αρχή που αναφέρονται στη ΝΔ.

Διατυπώνει μερικά ερωτήματα, όπως «γιατί δεν παρευρεθήκατε στη Σύγκλητο προκειμένου να παρουσιάσετε τη σημαντικότητα της δέσμευσής σας για να σταθεί το τμήμα;» (ωστόσο, ο αντιεπεριφερειάρχης Πρέβεζας ήταν στην τελευταία σύγκλητο) και κυρίως, «όταν εξαρτάται τόσο στενά η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου από τους πόρους της Περιφέρειας, πώς είναι δυνατόν να αυτοαποκαλείστε αναρμόδιοι;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back