Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ορίζοντες» πιο κυβερνητικοί της… κυβέρνησης

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες» πιο κυβερνητικοί της… κυβέρνησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 14:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Ορίζοντες Ηπείρου προσπαθούν να βγουν πιο «κυβερνητικοί» από την περιφερειακή αρχή, αμφισβητώντας την ικανότητά της να διαχειριστεί το προσφυγικό και χαρακτηρίζουν «επιεικώς απαράδεκτα» μερικά σενάρια για χωροθετήσεις «δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η παράταξη, η οποία συνεχίζει την επίκληση σε αντιπροσφυγικά αισθήματα, αναφέρει ότι «η ‘εμμονή’ μας στο να γίνει η συζήτηση αυτή οφείλεται στο ότι κανένας δεν θα ενδιαφερθεί για τους Ηπειρώτες αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς οι ίδιοι».

Καλεί τον περιφερειάρχη «να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για το σχεδιασμό της κυβέρνησης και να μην επιτρέψει για πολλοστή φορά να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις» και εγκαλεί την περιφερειακή αρχή γιατί, όπως τονίζει, ενώ έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές για να συζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, η Περιφέρεια δεν έχει απαντήσει.

«Έχουν περάσει λοιπόν δυο μήνες. Είναι σαφές ότι η σύσκεψη για το μεταναστευτικό  στο περιφερειακό συμβούλιο συνεχώς παρατείνεται. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί υπάρχει η γνώση των πραγμάτων αλλά δεν θέλουν να συζητηθούν δημόσια και μας φέρνουν για ακόμη μια φορά προ τετελεσμένων γεγονότων ή πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο» τονίζουν οι Ορίζοντες και προσθέτουν ότι «ο περιφερειάρχης ‘σέρνεται’ πίσω από τις εξελίξεις και ουσιαστικά οι Ηπειρώτες θα βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις εξαιτίας της δικής του αδυναμίας να χειριστεί το θέμα», αλλά και ότι η κυβέρνηση «λανθασμένα συνεχίζει την στρατηγική ‘βάλτε πλάτη’. Δεν μπορούμε όμως ως Ηπειρώτες να βάλουμε πλάτη σε κάτι που δεν γνωρίζουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back