Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ορίζοντες Ηπείρου: «Να πάει το Οικονομικό στην Πρέβεζα»…

Εικόνα του άρθρου Ορίζοντες Ηπείρου: «Να πάει το Οικονομικό στην Πρέβεζα»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2022, 15:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι Ορίζοντες Ηπείρου είναι κατά της μετακίνησης του τμήματος Λογιστικής Από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα και κατέθεσαν πρόταση να πάει… το Οικονομικό στην Πρέβεζα.

«Πρότασή μας είναι να έρθει το Οικονομικό εδώ (σ.σ. στην Πρέβεζα) και να δημιουργηθεί μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων με προοπτική 10ετίας με πρώτο στάδιο να ξεπεράσει τις περιφερειακές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων σε Πάτρα και Σέρρες», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι «η άρνηση του κ. Αλμπάνη να συζητηθεί η μεταφορά του Οικονομικού στην Πρέβεζα μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρξει συνολικό σχέδιο με ευθύνη της περιφερειακής αρχής και παρουσιαστεί σωστά στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ πρόσθεσε ότι αν το πρόβλημα έγκειται σε συντεχνιακούς λόγους, τότε όλοι μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους καθηγητές που το εγείρουν». Προφανώς, δεν έχει ληφθεί υπόψη το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, το οποίο βέβαια παρακάμπτεται κατά δοκούν. Όχι όμως γενικά από «εξωτερικούς παράγοντες» και τις Περιφέρειες, αλλά από το Υπουργείο Παιδείας. Και αυτή τη στιγμή, το υπουργείο δεν είναι θετικό στη συνέχιση λειτουργίας αρκετών τμημάτων και όχι μόνο του Λογιστικής.

Ο κ. Ριζόπουλος εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι  «αν η κ. Κεραμέως δει ένα σχέδιο με όραμα και πλάνο για το πως ένα τμήμα μπορεί να καταστεί ακαδημαϊκά και οικονομικά βιώσιμο με προοπτικές να εξελιχτεί θα το στηρίξει».

Είπε επίσης ότι «όσοι αντιλαμβάνονται τις σπουδές ως ένα ενοίκιο, ένα σουβλάκι κι ένα καφέ είναι σε εντελώς λάθος κόσμο».

Ο επικεφαλής της παράταξης συμπλήρωσε ότι το πανεπιστήμιο «θέτει την ακαδημαϊκή βιωσιμότητα ως προτεραιότητα κι έχει δίκιο» και η Περιφέρεια Ηπείρου, από την άλλη, «από τη μία λέει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της να στήσει τη σχολή στην Πρέβεζα και από την άλλη τρέχει να βρει κτίριο στα Γιάννενα. Ας αποφασίσει έχει ή όχι αρμοδιότητα;. Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη και καταφατική.»

Κάλεσε τους δύο βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) της Πρέβεζας «παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές να δεσμεύσουν περιφέρεια και πανεπιστήμιο στη συγκρότηση ενός σχεδίου ώστε να έρθει το Οικονομικό στην Πρέβεζα». Άφησε αιχμές κατά της περιφερειακής αρχής λέγοντας ότι «ενώ όλοι θα περίμεναν από την Περιφέρεια και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη συγκεκριμένες παραγωγικές προτάσεις, δεν υπήρξε τίποτα άλλα παρά μια στείρα άρνηση μετακίνησης του τμήματος».

Σε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση, τόνισε το εξής: «Αναρωτηθήκατε γιατί κανένας νέος φοιτητής φέτος στο Τμήμα της Λογιστικής δεν ήταν από την Πρέβεζα; Γιατί έτσι όπως την έχουν καταντήσει δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν. Τα παιδιά χρειάζονται ένα όραμα μιας σχολής που μπορεί να τους ανοίξει δρόμους». Ο κ. Ριζόπουλος πάντως δεν αναφέρθηκε στην επίπτωση της ΕΒΕ, καθώς μέχρι πρότινος, η σχολή κάλυπτε όλες τις θέσεις εισακτέων.

ΣΧΟΛΙΑ
Τάκης
Το άλλο με τον Τοτό είναι καλλίτερο...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back