Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μετά τη Λογιστική, το Μουσικών Σπουδών Άρτας και οι... φήμες

Εικόνα του άρθρου Μετά τη Λογιστική, το Μουσικών Σπουδών Άρτας και οι... φήμες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2022, 15:43
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι… φήμες (ή και προτάσεις) για μετακομίσεις των τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου δίνουν και παίρνουν, αν και φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κλίνει προς… κλείσιμο τμημάτων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι «παραμένει σταθερή στη θέση της» κατά της μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων Άρτας και Πρέβεζας στα Ιωάννινα.   

Η ανακοίνωση αφορά το τμήμα Μουσικών Σπουδών Άρτας για το οποίο, όπως αναφέρει, είχε αναλάβει πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τις κτιριακές του υποδομές, «χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια είτε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είτε από το Δήμο Αρταίων».

Σημειώνεται εδώ ότι η φημολογία για μεταφορές τμημάτων έχει ξεκινήσει, ακόμα και με τη «μετακόμιση» του τμήματος Μουσικών Σπουδών στις εγκαταστάσεις της Πρέβεζας, όταν θα μεταφερθεί πλέον η Λογιστική στα Ιωάννινα. Η μεταφορά του συγκεκριμένου τμήματος στα Ιωάννινα είναι μια άλλη ιστορία, την οποία, σε επίπεδο «υποδοχής» του τμήματος στην σχολή Καλών Τεχνών, το τμήμα των Ιωαννίνων δεν είχε δει με καθόλου καλό μάτι, πριν από μια τετραετία.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι υπάρχει μια αλληλογραφία για τη στέγαση από πέρυσι τον Ιανουάριο και ότι ο περιφερειάρχης πρότεινε την «αξιοποίηση για τις ανάγκες του τμήματος Μουσικών Σπουδών, του κτιριακού συγκροτήματος  της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας το οποίο είχε περιέλθει  στο Δήμο, αναλαμβάνοντας η Περιφέρεια Ηπείρου μέρος του κόστους ανακατασκευής και βελτίωσης των εγκαταστάσεων».

Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν έχει πάει απάντηση μέχρι τώρα, αλλά και ότι η πρόταση παραμένει σε ισχύ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back