Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Καλωσόρισμα με καταγγελίες

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες Ηπείρου»: Καλωσόρισμα με καταγγελίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2019, 21:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται αύριο στα Γιάννενα, και η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο τον καλωσορίζει με «επισημάνσεις για το εργοστάσιο ανακύκλωσης, τη Μονή Βελλάς και το αρχαίο θέατρο Δωδώνης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επισημάνσεις της παράταξης για τη Μονή Βελλάς, την οποία  θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός. Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» προχωρούν εμμέσως πλην σαφώς σε μια καταγγελία σε βάρος της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να μη δεσμευτεί για τίποτα, και δη για τη μετατροπή της ιερατικής σχολής σε γεωργική, «αν δεν ελέγξει πλήρως τη νομιμότητα της επένδυσης (της τυροκομικής μονάδας με παρέμβαση του αρμοδίου οργάνου του υπουργείου Οικονομικών, με παρέμβαση στον OLAF και στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης». «Η ιστορία της Βελλάς δεν επιτρέπεται να πέσει θύμα τέτοιων μεθοδεύσεων. Επειδή είναι αίτημα της Εκκλησίας σε ‘συνεννόηση’ με την Περιφέρεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει και ‘λευκή επιταγή’» σημειώνεται.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η παράταξη θυμίζει τη βασική της θέση ότι η περιφερειακή αρχή «εσκεμμένα καθυστερεί τους σταθμούς μεταφόρτωσης προκειμένου να ανοίξει το παιχνίδι με τα απορρίμματα της Κέρκυρας και της Λευκάδας σε συνεννόηση με τους δημάρχους» και ζητά από τον πρωθυπουργό να πιέσει τον κ. Καχριμάνη για τους σταθμούς μεταφόρτωσης. Για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, η παράταξη καταθέτει τη θέση ότι  το μνημείο αυτό μπορεί να αποκτήσει νέα πνοή. Πρώτα βέβαια κατηγορεί τον κ. Καχριμάνη και τον Κώστα Τασούλα ότι ως υπουργός Πολιτισμού το 2014, καθυστέρησαν «την αποκατάσταση του μνημείου το οποίο θεωρούμε ότι στην πλήρη ανάπτυξή του ξεπερνά σε εμβέλεια αυτό της Επιδαύρου». Τέλος ζητά να σχεδιαστεί η χωροταξική ανάπλαση της περιοχής και να εξεταστούν και οι συνδέσεις με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back