Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οριστικό τέλος για το Galaxy Note 7

Εικόνα του άρθρου Οριστικό τέλος για το Galaxy Note 7
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 21:48
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Samsung ακύρωσε οριστικά την παραγωγή του Galaxy Note 7, ύστερα από τη θύελλα που προέκυψε με τις αναφορές για φωτιές και σε τηλέφωνα που απεστάλησαν για αντικατάσταση των θεωρούμενων προβληματικών συσκευών, στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης με φωτιές σε μπαταρίες.

«Πρόσφατα αναπροσαρμόσαμε την έκταση της παραγωγής για εκτενείς έρευνες και ελέγχους ποιότητας, αλλά, βάζοντας την ασφάλεια των καταναλωτών ως κορυφαία μας προτεραιότητα, αποφασίζουμε να σταματήσουμε την παραγωγή του Galaxy Note 7. Για την ασφάλεια των καταναλωτών, σταματούμε πωλήσεις και αντικαταστάσεις τους (από άλλα Note 7)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Λίγο καιρό πριν, κορυφαίοι αμερικανικοί και αυστραλιανοί πάροχοι είχαν σταματήσει τις πωλήσεις ή ανταλλαγές συσκευών, ενώ αεροπορικές εταιρείες επέβαλαν απαγορεύσεις σε επιβάτες που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα, αφού καπνός από μια συσκευή προκάλεσε την εκκένωση αεροπλάνου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Σε σχετική σύσταση έχει προβεί και η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Η εταιρεία προσφέρει την ευκαιρία αντικατάστασης από άλλες συσκευές ή την επιστροφή των χρημάτων.

Εκτιμάται πως η οριστική παύση πωλήσεων μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία μέχρι και 17 δισ. δολάρια, ενώ θα δυσφημούσε και τα άλλα προϊόντα της. Παράλληλα, η μετοχή της σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008 την Τρίτη, της τάξης του 8%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back