ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ορεινών Συμφωνία»: «Η δημοτική αρχή απαξιώνει τα τοπικά συμβούλια»

Εικόνα του άρθρου «Ορεινών Συμφωνία»: «Η δημοτική αρχή απαξιώνει τα τοπικά συμβούλια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2024, 11:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Όσο λιγότερο συζητάμε τόσο καλύτερα»: Αυτή την τακτική ακολουθεί ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Άρτας Περικλής Μίγδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης «Ορεινών Συμφωνία» με επικεφαλής την Ελευθερία Κοσσυβάκη.

Η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή για απουσία δημοκρατικών αντιλήψεων αλλά και για απαξίωση των οργάνων των κοινοτήτων.

«Μετά από εννέα χρόνια στην Διοίκηση του Δήμου δεν θεώρησε σκόπιμο να ορίσει γραμματέα για τις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων και να ενημερώσει τι έγιναν οι προτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων των προηγούμενων ετών, γιατί δεν δουλεύτηκε η ΣΑΤΑ τόσων χρόνων, για ποιο λόγο έχει εγκαταλειφθεί ο Δήμος, για ποιο λόγο απεντάσσονται έργα προηγούμενων χρόνων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη ζητά την τήρηση της νομοθεσίας για τις συνεδριάσεις των τοπικών συμβούλων. «Δεν θα επιτρέψουμε απειλές όπως αυτές που απηύθυνε το στέλεχος της παράταξής του και Πρόεδρος Τ.Σ. Άνω Καλεντίνης, σε τοπικό σύμβουλο της παράταξης μας, λέγοντας: ‘θα σε διαγράψουμε από μέλος του τοπικού, δεν θα συνεδριάζει ποτέ το Τοπικό και τις αποφάσεις θα τις παίρνει μόνος του ο Δήμαρχος’ κ.α.».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back