Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ορεινός αγώνας Συρράκου στις 8 Ιουλίου

Εικόνα του άρθρου Ορεινός αγώνας Συρράκου στις 8 Ιουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2018, 18:18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τον 2ο Ορεινό Αγώνα Συρράκο (Syrrako Trail Run) με την ονομασία  «Αγώνας για την Ελευθερία» («Race to Freedom») ετοιμάζει η οργανωτική επιτροπή Ορεινών Αγώνων Συρράκου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Συρράκου, τον Ορειβατικό Όμιλο Συρράκου και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης αποτελεί ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες, κατά την εξέγερση ενάντια στον τουρκικό ζυγό τον  Ιούλιο του 1821.   

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας του Χρούσια και του Καλαρρύτικου, μεταξύ των δύο κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών, και θα διέρχεται το δάσος της «Πάντζας». «Είναι ένας αγώνας που έχει ως στόχο να συνδέσει την ιστορία με το περιβάλλον και τον πολιτισμό με το αθλητικό ιδεώδες» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την τεχνική ενημέρωση του αγώνα, που θα γίνει στον χώρο της γραμματείας  στις 9:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Συρράκου, θα κάνει η ολυμπιονίκης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία κατάγεται από το Συρράκο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της διαδικασίας εγγραφής στην φόρμα εγγραφής: https://docs.google.com/forms/d/1rmyBaR3zhoUzg-Yp4hs6J_1j_y5e9P50qebCnBGtAyc/edit.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν στη γραμματεία του αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη αυτού, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών ορίζεται στους 300 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Για τους αθλητές που το επιθυμούν, θα υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στο Συρράκο με λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις 6:45 π.μ. της 8ης Ιουλίου από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για τους αθλητές και συνοδούς που επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο Συρράκο, τα ξενοδοχεία της περιοχής θα προσφέρουν ειδικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back