Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναχώρησε η ολυμπιακή ομάδα σκι

Εικόνα του άρθρου Αναχώρησε η ολυμπιακή ομάδα σκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2018, 15:53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναχώρησε πριν από λίγο η ελληνική ολυμπιακή ομάδα για την PyeongChang της Ν. Κορέας, προκειμένου να πάρει μέρος στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Ο γενικός γραμματέας της της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, αποχαιρετώντας τους αθλητές εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο απολογισμός θα είναι θετικός. «H Ομοσπονδία αλλά και η ΕΟΕ αυτό που ζητούν ουσιαστικά από τους αθλητές είναι το 100% της προσπάθειάς τους αλλά και το κάτι παραπάνω. Αν έρθει και το κάτι παραπάνω, λοιπόν, η αποστολή θα είναι επιτυχημένη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την αποστολή αποτελούν οι αθλητές Απόστολος Αγγέλης, Γιάννης Ιωάννου και οι αθλήτριες Σοφία Ράλλη, Μαρία Ντάνου. Προπονητές είναι οι Στέργιος Πάππος και Τιμολέων Τσουρέκας, ενώ αρχηγός αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας. Μαζί τους θα είναι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Αποστόλης Αγγέλης: «Για κάθε αθλητή είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσο μάλλον για μένα που θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και θέλω να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη μέρα του αγώνα και να πλασαριστώ σε μία θέση που θα είναι αντάξια των προσδοκιών των δικών μου αλλά και της χώρας μου».

Γιάννης Αντωνίου: «Είμαι σε πολύ κατάσταση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο».

Σοφία Ράλλη: «Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι η εμπειρία που έχω θα με βοηθήσει να πετύχω το καλύτερο».

Μαρία Ντάνου: «Οι προσδοκίες μου από τους Ολυμπιακούς είναι να φέρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το Βανκούβερ, όπου έκανα την πρώτη μου συμμετοχή. Είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα που είχα για την πρόκριση και θέλω να δώσω το 110% για να φέρω στην Ελλάδα το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε φέρει ως χώρα στο σκι αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back