ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι

Εικόνα του άρθρου Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2023, 12:36
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη της πυροσβεστικής ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στο Αλιβέρι της Εύβοιας, όπου πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πουρνάρια και χόρτα στην περιοχή Μηλάκι. Για την πυρκαγιά συνελήφθη ένας 75χρονος άνδρας.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν ολονύχτια μάχη, ώστε το μέτωπο της φωτιάς να μείνει στην πλαγιά του Προφήτη Ηλία και να μην επεκταθεί.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κυρίως πουρνάρια, ελιές και ξερά χόρτα, ωστόσο το δύσβατο και δυσπρόσιτο της περιοχής ήταν αυτό που δυσκόλευε το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, χθες το βράδυ συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας. Πρόκειται για 75χρονο Έλληνα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ' αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back