Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2016, 18:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς και από αύριο ξεκινάει η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών κρατών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έχουν ήδη διευθετηθεί.

Να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η επικύρωση από τα κοινοβούλια, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ θα εισηγηθεί στο ΔΣ την εκταμίευση της δόσης. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 7,5 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα πριν από τις 20 Ιουνίου.

Το συνολικό ποσό της δόσης ανέρχεται στα 10,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,5 δισ. ευρώ θα δοθούν τώρα και προορίζονται για την εξυπηρέτηση δανειακών αναγκών και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες. Τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ θα δοθούν στις αρχές του φθινοπώρου.

Διαψεύσεις

Η κα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διέψευσε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τονίζοντας ότι «δεν τέθηκε ποτέ από τους θεσμούς, επομένως το ζήτημα αυτό είναι εντελώς ανύπαρκτο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back