ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρωμένες μελέτες ασφαλείας για τη βιομηχανική μονάδα

Εικόνα του άρθρου Ολοκληρωμένες μελέτες ασφαλείας για τη βιομηχανική μονάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2021, 17:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ασφάλεια θεωρείται κορυφαία προτεραιότητα λόγω της σημασίας της στη διαφύλαξη των ανθρώπινων ζωών και ιδιοκτησιών, ιδίως σε βιομηχανικούς τομείς υψηλού κινδύνου.

Αυτές οι βιομηχανίες μαστίζονται από τραυματισμούς, ασθένειες και θανάτους στο χώρο εργασίας λόγω των επικίνδυνων εργασιακών περιβαλλόντων. Ως εκ τούτου, είναι πολύ ζωτικής σημασίας να ενσωματωθούν ολοκληρωμένες μελέτες ασφαλείας για τη βιομηχανική μονάδα.

Η ασφάλεια σε κάθε διαδικασία εργασίας σε οποιοδήποτε βιομηχανικό περιβάλλον, όπως ακριβώς η ποιότητα είναι ενσωματωμένη σε προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί και να εκτελεστεί ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας για την πρόληψη των κινδύνων μη αναστρέψιμων ατυχημάτων.

Τα βιομηχανικά περιβάλλοντα εργασίας χαρακτηρίζονται συχνά από δυναμικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων αλληλεπιδράσεων μεταξύ κινητού εξοπλισμού και πεζών. Το επικίνδυνο περιβάλλον εργασίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων είναι εμφανές στα υψηλά ποσοστά τραυματισμών και θανάτων στο χώρο εργασίας που υφίστανται τακτικά.

Σε βιομηχανικούς τομείς υψηλού κινδύνου, οι εργαζόμενοι εκτίθενται συνεχώς σε διάφορους τύπους επαγγελματικών κινδύνων λόγω της φύσης της εργασίας τους και της κατάστασης του εργασιακού περιβάλλοντος.

Το πρώτο βήμα στην πρόληψη ατυχημάτων είναι ο εντοπισμός των κινδύνων. Η βελτίωση της απόδοσης ασφάλειας απαιτεί την εφαρμογή προληπτικών προγραμμάτων αναγνώρισης και πρόληψης του κινδύνου των εργαζομένων. Σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς, η απόδοση ασφάλειας των εργαζομένων μετριέται κατά κύριο λόγο με βάση την ικανότητά τους να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται προληπτικά στους κινδύνους στο περιβάλλον εργασίας.

Η ανάπτυξη της εικονικής πραγματικότητας (VR), της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και της μικτής πραγματικότητας (MR) έχουν ενσωματώσει συστήματα κατάρτισης των εργαζομένων και έχουν γίνει σημαντικοί οικονομικά αποδοτικοί και ασφαλέστεροι τρόποι εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Τα συναρπαστικά περιβάλλοντα VR / AR / MR σε προσομοιώσεις που δημιουργούνται από υπολογιστή έχουν επίσης αποκτήσει δημοτικότητα στην εκπαίδευση ασφάλειας για να εντοπίσουν τους πιθανούς κινδύνους, καθώς και να εκπαιδεύσουν τους μετακινούμενους χειριστές οχημάτων στην τοποθεσία εργασίας.

Τα επικίνδυνα σενάρια κατασκευής μπορούν να προσομοιωθούν αλληλεπιδραστικά με το εργασιακό περιβάλλον, τη συμπεριφορά των εργαζομένων, τον εξοπλισμό υψηλού κινδύνου και την ακολουθία εργασίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι πολλά συστήματα VR / AR είχαν αποδειχθεί ως αποτελεσματικά, χρησιμοποιήσιμα, εφαρμόσιμα και ακριβή προσεγγίσεις στον εντοπισμό κινδύνων, στην εκπαίδευση ασφάλειας και στην εκπαίδευση και στον έλεγχο ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back