Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για το δημόσιο λόγο

Εικόνα του άρθρου Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για το δημόσιο λόγο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2021, 11:15
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για το δημόσιο λόγο στην εποχή της πανδημίας, το οποίο διοργάνωσε το Εργαστήριο  Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΜΕ.Κ.ΘΕ.Μ.Ε.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γαλλικό τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris).

Υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια Γλωσσολογίας του ΠΤΝ  Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη. Το πρόγραμμα που προσφέρθηκε δωρεάν σε 200 περίπου φοιτητές, δημοσιογράφους, νομικούς και εκπαιδευτικούς για περίπου δύο μήνες και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πυροδότησε έναν σοβαρό προβληματισμό για τους δεκάδες νέους όρους που αφορούν στην υγειονομική κρίση και οι οποίοι εισέβαλαν βίαια στο λεξιλόγιό μας, ενώ αναγνωρίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα από τα λεξικά. Υπογραμμίστηκε ότι η πανδημία προκάλεσε δραστικές αλλαγές στην επικοινωνία μεταξύ των ομιλητών της κοινότητας».

Οι συμμετέχοντες-ουσες υπέβαλλαν εργασία στο τέλος του προγράμματος και παρέλαβαν πιστοποιητικό αναγνώρισης της συμμετοχής τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back