ΗΠΕΙΡΟΣ

Όλο και πιο... ανεξάρτητοι, στην προεκλογική περίοδο

Εικόνα του άρθρου Όλο και πιο... ανεξάρτητοι, στην προεκλογική περίοδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2023, 20:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, διάφοροι αιρετοί και μη «αναθεωρούν» τις τοποθετήσεις τους και εγκαταλείπουν τις παρατάξεις τους, ακόμα και δημοτικές αρχές, καθώς έρχονται και βουλευτικές εκλογές.

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, η Βασιλική Τσώτου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Δύναμη Προοπτικής, του δημάρχου Γιάννη Λώλου. Η κα Τσώτου, που υπηρέτησε και ως αντιδήμαρχος, αποχώρησε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν βρήκε ανταπόκριση από τα στελέχη της δημοτικής αρχής» για να εφαρμόσει «καινοτόμες πολιτικές».

Η πρώην παράταξή της, απάντησε με σαφώς αυστηρό ύφος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «προσβάλλει απροκάλυπτα τους συναδέλφους της παράταξής της και τους χιλιάδες πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας πως η ίδια ‘θα είναι παρούσα με όλα τα υγιή τμήματα της τοπικής κοινωνίας’» και αμφισβητεί τις «πραγματικές προθέσεις» της, γιατί, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει «ουδέποτε, ως μέλος της παράταξης, ενημέρωσε για παθογένειες ή εσωτερικά προβλήματα, προκειμένου αυτά να επιλυθούν». Επίσης, αφήνει αιχμές για τη θέση αντιδημάρχου που κατέλαβε, λέγοντας ότι «είχε την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων της και ιδιαίτερα εκείνων που, χωρίς αμοιβή, προσέφεραν υπηρεσίες».

Στον Δήμο Ζίτσας, η περίπτωση του Νίκου Μπούτσικου είναι διαφορετική: Ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της ΝΔ και αντιπρόεδρος επίσης στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ζίτσας (όχι αιρετός), ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο , καθώς, όπως τονίζει, «χρειάζεται να γίνουν περισσότερα αποφασιστικά και αποτελεσματικά βήματα και πρέπει οι δραστηριότητές της που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τη νεολαία, την τεχνολογία και την κοινωνική αλληλεγγύη να είναι πολύ περισσότερες και πιο ουσιαστικές».

Ο κ. Μπούτσικος παλιότερα, ήταν σύμβουλος με τον πρώην δήμαρχο Σάκη Βλέτσα και αργότερα, υποψήφιος με τον Βασίλη Γαρδίκο. Στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφιος με τον δήμαρχο, Μιχάλη Πλιάκο.

Η «επιδημία», η οποία φέτος είναι πιο έντονη από άλλες προεκλογικές χρονιές, μάλλον δεν προβληματίζει εξίσου την κεντρική κυβέρνηση που απέρχεται μετά βδελυγμίας την «παγίδα της απλής αναλογικής». Τώρα, είναι απλά προεκλογική περίοδος…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3