ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ολλανδία: Έξω από την τάξη κινητά και τάμπλετ

Εικόνα του άρθρου Ολλανδία: Έξω από την τάξη κινητά και τάμπλετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2023, 22:51
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και τα «έξυπνα» ρολόγια θα μείνουν έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας στις Κάτω Χώρες από την 1η Ιανουαρίου 2024, δήλωσε η ολλανδική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι οι αποσπάσεις της προσοχής των μαθητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Οι συσκευές θα επιτρέπονται μόνο εάν είναι ειδικά απαραίτητες, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μαθημάτων ψηφιακών δεξιοτήτων, για ιατρικούς λόγους ή για άτομα με αναπηρίες.

«Παρόλο που τα κινητά τηλέφωνα είναι συνυφασμένα με τη ζωή μας, δεν ανήκουν στην τάξη», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ρόμπερτ Ντάικγκρααφ.

«Οι μαθητές πρέπει να μπορούν να συγκεντρώνονται και πρέπει να τους δίνεται η δυνατότητα να μελετούν καλά. Τα κινητά τηλέφωνα είναι ενοχλητικά, όπως δείχνουν επιστημονικές έρευνες. Πρέπει να προστατεύσουμε τους μαθητές από αυτό».

Η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου, των σχολείων και των σχετικών οργανώσεων.

Τα σχολεία θα πρέπει να βρουν τον δικό τους τρόπο επιβολής της απαγόρευσης, δήλωσε ο Ντάικγκρααφ. Ωστόσο, αν δεν υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι του 2024, η κυβέρνηση θα ψηφίσει συγκεκριμένους κανόνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back