Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Όλγα Γεροβασίλη για τη δομή προσφύγων στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Όλγα Γεροβασίλη για τη δομή προσφύγων στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2020, 21:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή της η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη το θέμα… της περιπέτειας της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Άρτα. Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για «επικίνδυνος σχεδιασμούς της κυβέρνησης» και για «επικοινωνιακή διαχείριση της απόγνωσης των τοπικών κοινωνιών με συσκέψεις».

Ζητά δε αρκετές διευκρινίσεις όπως ποια θα είναι η δυναμικότητα της δομής, τι είδους δομή θα είναι, αν θα είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου και σε τι ακριβώς συνίσταται «η φημολογούμενη ‘ελεγχόμενη δομή φιλοξενίας’ που συζητείται να δημιουργηθεί στην Άρτα».

Σε αυτό το σημείο, η βουλευτής ασκεί κριτική στα σχέδια της κυβέρνησης, θυμίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι δομές ήταν ανοιχτές και φυλασσόμενες. «Έχει σκοπό η Κυβέρνηση να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων ή απλά σκοπεύει άκριτα να στοιβάξει ανθρώπους σε κλειστές δομές – κολαστήρια στην ενδοχώρα, παγιδεύοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους αυτούς σε καθεστώς νομικής αβεβαιότητας;» αναρωτιέται.

Όσο για την Άρτα, ρωτά: «Δεδομένης της εκπεφρασμένης ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας θα υπάρξει πρότερη διαβούλευση ή μοιραία θα επιλεγεί η σχετική τοποθεσία εγκατάστασης της νέας δομής με κριτήριο το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος από άποψη ψηφοφόρων, ως διαρρέεται στον Τύπο ότι θα συμβεί με επιλογή του Δήμου Ν. Σκουφά;». Παράλληλα, θέτει διάφορα ζητήματα περί τήρησης των απαραίτητων προδιαγραφών για την αρμονική συνύπαρξη προσφύγων και τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back