ΗΠΕΙΡΟΣ

Όλες του Jumbo οι Κυριακές…

Εικόνα του άρθρου Όλες του Jumbo οι Κυριακές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2020, 23:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η απόφαση της εταιρίας Jumbo να λειτουργεί όλες τις Κυριακές τα υποκαταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη, σε πρώτη φάση, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από συνδικάτα αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή της εταιρίας έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στο λιανικό εμπόριο και να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση ιδίως στις μικρότερες επιχειρήσεις αλλά και στους εργαζόμενους, που περιμένουν να υπάρξει ένα «ντόμινο» Κυριακών με ανοιχτά μαγαζιά.  

Τριάντα οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την απόφαση της Jumbo για λειτουργία του υποκαταστήματός της στον νομό Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του έτους.

Σημειωτέον ότι το νομοθετικό πλαίσιο (τόσο του 2013 όσο και του 2017) επιτρέπει «με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη» τη ρύθμιση σε συγκεκριμένες περιοχές της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές από αυτές ισχύουν ήδη. Η αιτιολογημένη δε απόφαση εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς.

Οι βουλευτές θέτουν καταρχάς ζήτημα για το κατά πόσο νόμιμη είναι η απόφαση αυτή (αν δηλαδή έχει προηγηθεί διαβούλευση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη με τους φορείς), ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να διερευνήσουν την υπόθεση, ενώ θέτουν και ζήτημα καταχρηστικότητας κατά την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.

«Είναι προφανές ότι η σχετική απόφαση της εταιρείας, αφενός, δημιουργεί σοβαρές ανατροπές στην ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των εργαζόμενων σε αυτή και αφετέρου, διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε μικρούς κατά κύριο λόγο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back