ΗΠΕΙΡΟΣ

Όλες οι αλλαγές στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Όλες οι αλλαγές στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2016, 20:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τις νεοϊδρυθείσες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσής τους και ενώ αναμένεται η δημοσίευση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι εκατοντάδες ιδρύσεις αποσκοπούν στην, κατά το δυνατό καλύτερο τρόπο, κάλυψη των εκπαιδευτικών των αναγκών των μαθητών σε όλα τα σημεία της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες σε προσωπικό νέων και παλαιών δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους».

Όπως σημειώνει «σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αυξάνει κατά 20 % τα τμήματα ένταξης και κατά 8% τα ειδικά σχολεία.

Συγκεκριμένα ο τελικός αριθμός των τμημάτων ένταξης που ιδρύονται και θα λειτουργήσουν το 2016-17 πέραν των υπαρχόντων είναι 531. Επίσης, ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 λυκειακές τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Μετατρέπονται, από το σχολικό έτος 2016-2017, τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) Α’ βαθμίδας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων: Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ βαθμίδας Ιωαννίνων σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

-Ίδρυση λυκειακών τάξεων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων προσαρτημένων στα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια: στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων (Α’ τάξη).

-Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στο Γυμνάσιο Καναλακίου.

-Καταργείται από το σχολικό έτος 2016-17 το ΤΕ του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

-Ιδρύονται από σχολικό έτος 2016-2017 Τμήματα Ένταξης στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία:

•Στο 2ο 6/θ δημοτικό σχολείο Ανατολής

•Στο 16ο 12/θ δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων

•Στο 8/θ ολοήμερο δημοτικό σχολείο Κωστακιών Άρτας

•Στο 7ο 12/θ ολοήμερο δημοτικό σχολείο Άρτας

•Στο 2ο 3/θ νηπιαγωγείο Ν. Σελεύκειας

•Στο 9/θ δημοτικό σχολείο Γρακοχωρίου

•Στο 3ο 12/θ δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας

•Στο 3ο 6/θ δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας

•Στο 2ο 6/θ δημοτικό σχολείο Καναλλακίου

-Προάγεται από το σχολικό έτος 2016-2017 το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο από διθέσιο σε τριθέσιο.

-Καταργούνται από σχολικό έτος 2016-2017 το διθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Ιωαννίνων και το διθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Ιωαννίνων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3