ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Όλα εντάξει» στις δομές φιλοξενίας

Εικόνα του άρθρου «Όλα εντάξει» στις δομές φιλοξενίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2018, 22:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετική είναι η εικόνα που αποκόμισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος από τη διήμερη επίσκεψή του στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο. «Όλες οι δομές φιλοξενίας είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση» τόνισε, μετά τις επισκέψεις του σε Κατσικά, Δολιανά, Κόνιτσα, Αγία Ελένη, αλλά και σε Φιλιππιάδα και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Για το συγκεκριμένο σημείο, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», αλλά σε γενικές γραμμές «δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα».

Ο κ. Φιλιππάκος συγχάρηκε τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου λέγοντας ότι «κάνουν πολύ καλή δουλειά» και τόνισε ότι «δεν εφησυχάζουμε», σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Σχετικά με τις νέες εξελίξεις  που αναμένονται στο προσφυγικό, είπε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα από το 2015 και μετά έχει διασώσει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης, διαχειριζόμενη το μεγάλο προσφυγικό ζήτημα με ανθρωπιά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κάτι δυσμενές από την Ε.Ε.». Επιφυλάχθηκε όμως για τις προσφυγικές ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γιατί όπως τόνισε «η Τουρκία δεν τηρεί όλους τους όρους των συμφωνιών».

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος είπε ότι κατά την επίσκεψή του στα ελληνοαλβανικά σύνορα είδε «μόνο μπλόκα» και πρόσθεσε ότι «εμείς πάντως, επιδιώκουμε πάντα τη συνεργασία σε αυτά τα θέματα».  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back