ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όλα βαίνουν καλώς…

Εικόνα του άρθρου Όλα βαίνουν καλώς…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 19:50
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23 πλησιάζει στην Παμβώτιδα και οι ετοιμασίες συνεχίζονται.

Σήμερα Παρασκευή βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΙ και του κωπηλατοδρομίου η τριμελής αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Μαζί με το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και την εκπρόσωπο της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα, μίλησαν για τη διοργάνωση και τις ετοιμασίες.

Η Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Εύα Σάντος εξέφρασε τη χαρά της που η διεθνής Κωπηλασία επιστρέφει στην Ελλάδα για μία μεγάλη διοργάνωση 20 χρόνια μετά το Κύπελλο Εθνών του 1998. Ευχαρίστησε το δήμαρχο και την ΕΚΟΦΝΣ για την προσπάθεια που καταβάλουν και την υποστήριξή τους στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων τονίζοντας πως «θα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση σε μία εξαιρετική και πολύ όμορφη τοποθεσία, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη».

Η κ. Σάντος επισήμανε ότι, «όπως προκύπτει από τη συνεργασία με τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, το Πανευρωπαϊκό Νέων «θα είναι μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και όλοι οι αθλητές θα φύγουν από εδώ ιδιαίτερα ευχαριστημένοι».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς, είπε μεταξύ άλλων ότι η ανακατασκευή του υγρού στίβου  «θα εξασφαλίσει το μέλλον της πόλης των Ιωαννίνων για κωπηλατικές διοργανώσεις».

Οι εργασίες στις παρόχθιες εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας γίνονται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του ΠΕΑΚΙ και του ΝΟΙ. «Μετά όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση, τα πάντα χρειάζονται μία γενική αναδιάρθρωση» τόνισε ο κ. Καρράς.

Μέχρι στιγμής 21 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν δηλώσει συμμετοχή και κλείνουν δωμάτια στα ξενοδοχεία της πόλης. Η Οργανωτική Επιτροπή μετά από μεσολάβηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κι άλλων φορέων, έχει υπογράψει συμβόλαια με ξενοδοχεία της πόλης για να εξασφαλιστεί μια «σχετικά ανταγωνιστική τιμή για όσους διαμείνουν σ’ αυτά τις ημέρες των αγώνων» όπως είπε.

Ακόμα, για την εκ νέου αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ ενόψει του Πανευρωπαϊκού, ο κ. Καρράς υπενθύμισε ότι είναι υψηλότερες οι προδιαγραφές για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων σε σχέση με εκείνες που απαιτούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πρόσθεσε: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε μία μεγάλη δαπάνη για έναν μόνο αγώνα, αλλά να κάνουμε κάτι που θα μείνει στην πόλη ώστε να διεκδικήσει στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις».

Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι «πλέον έχουμε το κορυφαίο γεγονός όλης αυτής της προσπάθειας, μαζί με όλες τις άλλες αθλητικές διοργανώσεις που καταφέραμε να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας αυτά τα χρόνια, έχουμε τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες νέων στην Κωπηλασία. Είναι τιμή για τα Γιάννενα η διοργάνωση αυτών των αγώνων και ο Δήμος θα είναι αρωγός της προσπάθειας». Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων γιατί, όπως είπε, «όλοι μαζί, με την Περιφέρεια και το ΠΕΑΚΙ, καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτό το αίσιο αποτέλεσμα».

Η γραμματέας της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ πρόσθεσε ότι «χαιρόμαστε που οι ευρωπαίοι αρμόδιοι έμειναν ικανοποιημένοι από τον έλεγχο που έκαναν στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις» και πως «η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει συμβάλλει για την τέλεση των αγώνων και η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την άρτια διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας». Κάλεσε τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές.

Τέλος, η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου είπε μεταξύ άλλων ότι «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι θα πετύχουμε και θα δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες τα καταφέρνουμε πάρα πολύ καλά».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3