Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Οκτάωρη κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι

Εικόνα του άρθρου Οκτάωρη κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2016, 02:13
ΚΟΣΜΟΣ

Οκτάωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου για ανθρωπιστικούς λόγους αποφάσισαν οι ρωσικές και συριακές ένοπλες δυνάμεις.

«Στις 20 Οκτωβρίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, θα εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στην περιοχή του Χαλεπιού. Για αυτό το χρονικό διάστημα, οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης θα σταματήσουν τις επιδρομές και τις επιθέσεις με άλλα όπλα», ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, ο άμαχος πληθυσμός μπορεί να εγκαταλείψει τον ανατολικό τομέα της πόλης από έξι οδικούς άξονες, ενώ οι αντάρτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο ασφαλείς διαδρόμους για να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι με κατεύθυνση προς την Ιντλίμπ.


ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΛΕΕΙ ΟΟΗΕ

Η οκτάωρη παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, την οποία πρότεινε η Ρωσία, είναι ένα θετικό βήμα, όμως δεν αρκεί για να παραδοθούν εφόδια στους κατοίκους της πολιορκημένης πόλης, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος προκειμένου να φτάσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back