Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», με ενημερωτικές συναντήσεις

Εικόνα του άρθρου «Οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», με ενημερωτικές συναντήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2018, 14:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το μεγάλο ζήτημα της έρευνας και της εξόρυξης υδρογονανθράκων δεν αφορά μόνο τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, αλλά και τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας. Για το αποκαλούμενο «οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», η Βουλή κύρωσε πριν από λίγους μήνες τη σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας ΕΛΠΕ, με την τελευταία να ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των φορέων, σε μια προσπάθεια -και με την ελπίδα- να αποφύγει τα λάθη της κοινοπραξίας Repsol-Energean Oil στο «οικόπεδο Ιωαννίνων».

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» διοργανώνουν λοιπόν ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα «Το πρόγραμμα των γεωφυσικών καταγραφών στη χερσαία περιοχή Άρτας-Πρέβεζας» το τριήμερο από 7 έως 9 Δεκεμβρίου σε δημοτικά διαμερίσματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Το «οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα» δεν περιορίζεται μόνο στην Άρτα και Πρέβεζα. Μάλιστα, το ενδιαφερόμενο πεδίο είναι πολύ μεγαλύτερο. Αφορά μια έκταση 4.606,9 τ.χλμ. στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Πρέβεζας καθώς και τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

Πιο συγκεκριμένα για την Ήπειρο, η όλη υπόθεση αφορά τους Δήμους Αρταίων, Νικ. Σκουφά, Γ. Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων, Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, σύμφωνα και με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τον Μάρτιο του 2017. Υπενθυμίζεται ότι η Ήπειρος είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της ΣΜΠΕ τον Μάιο του 2015. Μια γνωμοδότηση για ένα σημαντικό θέμα το οποίο «πέρασε» ομόφωνα μια μέρα ως 24ο θέμα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου στην οποία προεδρεύει η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων, αυτό έχει ως εξής:

7 Δεκεμβρίου

Δήμος Δωδώνης, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Δημαρχείου στην Αγία Κυριακή, στις 16:30

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, συνεδριακό κέντρο Πραμάντων, στις 16:30

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, αμφιθέατρο Δήμου στο Βουργαρέλι, στις 16:30

8 Δεκεμβρίου

Δήμος Ζηρού, ξενοδοχείο Ιλιάνα στη Φιλιππιάδα, στις 10:00

Δήμος Νικ. Σκουφά, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κομπότι, στις 10:00

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, Κέντρο Εκπαίδευσης «Δήμητρα» στην Άνω Καλεντίνη, στις 10:00

Δήμος Πάργας, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Καναλάκι, στις 16:30

Δήμος Σουλίου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά, στις 16:30

Δήμος Ηγουμενίτσας, πολιτιστικό κέντρο «Πάνθεον», στις 16:30

9 Δεκεμβρίου

Δήμος Πρέβεζας, ξενοδοχείο «Μαργαρώνα», στις 10:00

Δήμος Αρταίων, αίθουσα συνεδριακού κέντρου Επιμελητηρίου Άρτας, στις 10:00

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back