ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Οικογενειακή» οργάνωση στα χέρια της αστυνομίας

Εικόνα του άρθρου «Οικογενειακή» οργάνωση στα χέρια της αστυνομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2018, 16:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και πέντε ακόμα αναζητούμενοι, κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έκανε κλοπές στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για 42 περιπτώσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για άτομα με οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους. Η επιχείρηση έγινε χτες το πρωί και συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο γυναίκες και τρεις άνδρες. Η αστυνομία περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας με «χρεώσεις» σε άνδρες και γυναίκες.

Η οργάνωση κατηγορείται ότι δρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο τουλάχιστον, με «βιογραφικό» που περιλαμβάνει από κλοπές με «μέθοδο απασχόλησης» και τσαντών από εμπορικά καταστήματα, ακόμα και κλοπή με τη «μέθοδο της μαγγανείας» όπως ακριβώς λέει η αστυνομική ανακοίνωση.

Επίσης, κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρεις κάρτες ανάληψης μετρητών, με τις οποίες έκαναν αγορές. Στις «βαρύτερες» εργασίες, κατηγορούνται για κλοπές μπαταριών και πετρελαίου από οχήματα παντός είδους, αλκοολούχων ποτών κ.α.

Για τις συλλήψεις κινητοποιήθηκε και η ΟΠΚΕ, νωρίς το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου, στα Γιάννενα. Η αστυνομία επισημαίνει ότι οι φερόμενοι ως δράστες «έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος των περισσοτέρων ισχύουν περιοριστικοί όροι» ενώ για έναν από αυτούς εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back