Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Οιδίπους Τύραννος» στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Οιδίπους Τύραννος» στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2019, 14:50
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την πρώτη φετινή παράσταση. Τα Αθηναϊκά Θέατρα θα παρουσιάσουν τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 21:30. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. 

Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λιγνάδης στο ρόλο του Οιδίποδα και η Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης. Στη σκηνή μαζί τους ο Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), ο Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), ο Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) κι ένας χορός 10 επιπλέον ηθοποιών και μουσικών.

Η υπόθεση: Το έργο ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και 12 ευρώ το μειωμένο. Πώληση εισιτηρίων: Viva.gr, στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων (ώρες: 12.00-15.00 και 19.00-21.30). Πληροφορίες: στα γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ: 2651025670, ώρες γραφείου).

ΣΧΟΛΙΑ
Μαρια
Καλημέρα...δεν υπάρχουν εισητηρια;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back