ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι τουρίστες έρχονται, αλλά...

Εικόνα του άρθρου Οι τουρίστες έρχονται, αλλά...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2016, 16:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα το καλοκαίρι να αυξάνεται για άλλη μια χρονιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα κέρδη, τόσο για τους επιχειρηματίες, όσο και για τους εργαζόμενους, αυξάνονται. 

Και ενώ οι δεύτεροι υφίστανται μια από τις χειρότερες εργασιακές περιόδους, παρά την άνθηση του κλάδου, οι πρώτοι βλέπουν ότι τα κέρδη δεν αυξάνονται, αφενός γιατί οι τουρίστες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα (η κρίση είναι παγκόσμια και όχι μόνο ελληνική, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα), αφετέρου γιατί η φορολογία αυξάνεται.

Και όμως, στο Άκτιο και στην Κακαβιά, για να πάρουμε ως βάση τις «εισόδους» της Ηπείρου, φέτος έρχονται περισσότεροι και περισσότερες. Στο Άκτιο, ειδικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, η κίνηση αυξήθηκε ελαφρά. Τους δύο συγκεκριμένους μήνες ήρθαν 97.662 επισκέπτες, έναντι 83.134 πέρυσι. Στην Κακαβιά, πέρυσι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήρθαν 122.093 άνθρωποι έναντι 119.558.

 Ενόψει τριημέρου, δύσκολα θα βρείτε κάποιο κατάλυμα σε παράλια της Ηπείρου, την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, οι ευκαιρίες υπάρχουν ακόμα. Αντίθετα, η ενδοχώρα ζει το δικό της γνωστό, «μοναχικό» καλοκαίρι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back