Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι τέσσερις εποχές της Νορβηγίας (βίντεο)

Εικόνα του άρθρου Οι τέσσερις εποχές της Νορβηγίας (βίντεο)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2017, 14:53
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένας χρόνος σχεδιασμού, ένας χρόνος γυρισμάτων και τέσσερις μήνες για την παραγωγή είναι πολύς καιρός για μια ταινία βίντεο timelapse περίπου 7 λεπτών. Αλλά οι «Εποχές της Νορβηγίας» του φωτογράφου Morten Rustad είναι μια καλή περίπτωση όπου το παλιό ρητό «τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν» ταιριάζει απόλυτα.


Ο Morten Rustad ταξίδεψε συνολικά 20.000 χιλιόμετρα και γέμισε το σκληρό δίσκο με 20ΤΒ που αντιστοιχούν σε 200.000 φωτογραφίες από τον εξοπλισμό του: Sony A7r II, Sony A7s, Panasonic GH4, Canon 5D Mark III.

Ήταν, με λίγα λόγια, μια επιχείρηση μαμούθ για τον Morten Rustad, μπροστά σε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία στη Γη, όπως είναι της Νορβηγίας.

«Με τα επιβλητικά βουνά, τα ατέλειωτα οροπέδια και τον αντίλαλο των κοιλάδων, η Νορβηγία είναι η χώρα όπου η φύση έχει το πρώτο χέρι» γράφει ο Rustad στην περιγραφή του βίντεο. «Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του timelapse, η ταινία προσπαθεί να συλλάβει την άμπτωτη και τη ροή των εποχών».

Το βίντεο είναι σε ανάλυση 8Κ και αν διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την απόδοση της ποιότητας της εικόνας, είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε δεόντως.

Περισσότερα για τη δουλειά του του Morten Rustad’s μπορείτε να δείτε  στην ιστοσελίδα του, στο Facebook, και στο Instagram.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back