ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι συνάδελφοι αποχαιρετούν τον Θεόδωρο Κοσμά

Εικόνα του άρθρου Οι συνάδελφοι αποχαιρετούν τον Θεόδωρο Κοσμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2024, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων αποχαιρετά τον Θεόδωρο Κοσμά, τον εργαζόμενο στον παιδικό σταθμό Σταυρακίου.

«Συγκλονισμένοι από τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού μας συναδέλφου, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Ζώης Γαλατάς, μέλος του Δ.Σ., τον αποχαιρετά με ένα πιο προσωπικό κείμενο:

«Είναι άσχημο να φεύγει ένας νέος άνθρωπος. Σε μια εποχή που φεύγουν δεκάδες ψυχούλες καθημερινά. Άλλοι από πολέμους, άλλοι από αρρώστιες, άλλοι από τη φτώχεια της βάρβαρης εποχής μας κι αθροίζονται ανώνυμα, χωρίς ν’ ακούγεται το παραμικρό γι’ αυτούς.
Είναι άσχημο να φεύγει ένας νέος άνθρωπος και ν’ αφήνει πίσω μικρό παιδί κι απλές, όμορφες στιγμές που δεν πρόλαβε να ζήσει. Που δε θα τις χαρεί…
Όσοι νιώσουν κι εκφράσουν τη θλίψη τους για την απώλειά του, ας σκεφτούν ένα πράγμα. Ο Θοδωρής Κοσμάς, εργαζόταν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών. Μαγείρεψε για πολλά παιδιά εκεί μέσα. Είχε τη δική του συνεισφορά στο χαμόγελο και την σμιλεμένη, όμορφη μέρα εκατοντάδων παιδιών. Αυτό από μόνο του τον κάνει σπουδαίο κι όμορφο άνθρωπο.
Ήταν κι άλλα πράγματα όμως. Δουλεμένος, στον αγώνα του μεροκάματου από μικρός, με τον κόπο και τις δυσκολίες της ζωής να τον κάνουν φιλοσοφημένο, μαχητικό κι ακριβοδίκαιο. Πιστό στις αρχές του για ένα καλύτερο κόσμο.
Δε χαρίστηκε ποτέ στο δήθεν, το βόλεμα, τον εργοδοτικό-κομματικό συνδικαλισμό, αλλά και τους γραφειοκράτες. Συγκρούστηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη όταν χρειάστηκε, χωρίς να λογαριάσει αν θα πληρώσει κάποιο τίμημα.
Όταν έπρεπε έμπαινε μπροστά. Στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, στις εκλογές για την Περιφέρεια με την «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο». «Θύμωνε» που δεν τον παίρναμε στις εξορμήσεις, παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.
Η οικογένεια του, όσοι τον γνωρίσαμε και περπατήσαμε πλάι του, μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back