ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται

Εικόνα του άρθρου Οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2017, 14:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες της Ηπείρου στα κεντρικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Γιάννενα. Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων με ανοιχτή της επιστολή προς τον αρχηγό του σώματος διαμαρτύρεται για μια σειρά από ελλείψεις και ζητά να δοθούν λύσεις.

Τα προβλήματα, όπως τα περιγράφουν, είναι πολλά: από τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλαβών και τα κενά στις οργανικές θέσεις μέχρι την απουσία μέσων ατομικής προστασίας και τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, όπως στους χώρους που στεγάζονται η ΕΜΑΚ και κάποιοι πυροσβεστικοί σταθμοί. Για τον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων ζητούν μάλιστα τη μεταστέγασή του. Επιπλέον, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων εκτιμά ότι πρέπει να ανασταλεί η εκπομπή του οχήματος για την κάλυψη  των αναγκών του αεροδρομίου Ιωαννίνων από τον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Ιωαννίνων κάθε Δευτέρα (για δύο ώρες) καθώς όχι μόνο το όχημα δεν πληροί τις προδιαγραφές για συμμετοχή σε τέτοιου είδους πυρασφάλεια αλλά επίσης το προσωπικό δεν είναι εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο για τη συμμετοχή σε διάσωση συμβάντων αεροδρομίου.

Ένα θέμα που τίθεται ακόμη, αφορά τις μετακινήσεις πυροσβεστών για ενίσχυση σε κατάσβεση πυρκαγιάς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές γίνονται. Για παράδειγμα φέρνουν την πρόσφατη εντολή για μετακινήσεις περίπου 50 πυροσβεστών από την Ήπειρο στη Ζάκυνθο για κατάσβεση πυρκαγιάς. Στην πορεία όμως, όπως σημειώνεται, η εντολή άλλαξε και οι πυροσβέστες πήγαν Πελοπόννησο στο πλαίσιο προληπτικής πυροπροστασίας. Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για «άσκοπη μετακίνηση συναδέλφων και οχημάτων» ξεκαθαρίζοντας ότι «όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για συνδρομή σε κάποια φωτιά να πάμε όπως έχουμε κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back