ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι «πράσινες διαδρομές» των χαρτών της Google

Εικόνα του άρθρου Οι «πράσινες διαδρομές» των χαρτών της Google
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2023, 00:23
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι χάρτες της Google είναι μία από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες πλοήγησης στον κόσμο. Το γεγονός ότι είναι δωρεάν για χρήση σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, το έχει κάνει παγκόσμια επιτυχία. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Google προσθέτουν συνεχώς νέα εργαλεία και λειτουργίες για να βοηθούν τους χρήστες να βρίσκουν ευκολότερες και πιο αποτελεσματικές διαδρομές για ταξίδια.

Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία του έκθεση βιωσιμότητας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς όλες τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Google για να συμβάλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη στήριξη του περιβάλλοντος.

Στην έκθεση, η Google αναλύει μια λειτουργία στους Χάρτες: η υπηρεσία πλοήγησης προσφέρει τη δυνατότητα εύρεσης της πιο φιλικής προς το περιβάλλον διαδρομής για ταξίδια με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για το «πώς να εξοικονομήσετε καύσιμα κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν κατά 60% από το 2022-2023. Αυτό δείχνει ότι οι χρήστες ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση καυσίμων, είτε για οικονομικούς είτε για περιβαλλοντικούς λόγους.

Το 2021, η εταιρεία εγκαινίασε τη λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες του Google Maps να επιλέγουν την πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδρομή. Το εργαλείο αυτό δείχνει την πιο αποδοτική σε καύσιμα διαδρομή με βάση τον τύπο κινητήρα του οχήματός τους, είτε πρόκειται για υβριδικό, ηλεκτρικό ή βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το εργαλείο έχει βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικονομήσουν περίπου 1,2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με την Google αυτή η ποσότητα μειωμένων εκπομπών ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 250.000 αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης από τους δρόμους για έναν ολόκληρο χρόνο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back