ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Παριζιάνοι αγάπησαν το ποδήλατο

Εικόνα του άρθρου Οι Παριζιάνοι αγάπησαν το ποδήλατο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2024, 21:15
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Παρίσι εξελίσσεται ραγδαία σε μια πόλη μετακίνησης ποδηλατών, όπως αποκαλύπτει έρευνα του L'Institut Paris Région, του μεγαλύτερου οργανισμού αστικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος της Ευρώπης, παρέχοντας παράλληλα σημαντικές πληροφορίες για το μεταβαλλόμενο τοπίο της αστικής κινητικότητας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η έκθεση του Ινστιτούτου για τις μεταφορές, που δημοσιεύθηκε στις 4 Απριλίου, υπογραμμίζει τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο της ποδηλασίας στις συνήθειες μετακίνησης των Παριζιάνων, ιδίως κατά τις περιόδους αιχμής. Χάρη στην εκτεταμένη ανάπτυξη των ποδηλατοδρόμων, οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν πλέον το ποδήλατο ως κύριο μέσο μεταφοράς, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται από τα προάστια στο κέντρο της πόλης.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη με συσκευές εντοπισμού GPS, ανατέθηκε από μια κοινοπραξία δεκατεσσάρων δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και σιδηροδρομικών εταιρειών. 

Αυτή η συλλογική προσπάθεια υπογραμμίζει την ευρεία αναγνώριση της ποδηλασίας ως κομβικής συνιστώσας του οικοσυστήματος μεταφορών του Παρισιού.

Ωστόσο, στο Παρίσι και στα πιο κεντρικά προάστια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς βρίσκονται στο επίκεντρο ως το προτιμώμενο μέσο μεταφοράς. Κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο του τρόπου μεταφοράς τόσο για τη μετακίνηση στην εργασία (45%) όσο και για τη φοίτηση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (67%), ξεπερνώντας τη χρήση του αυτοκινήτου σε αυτά τα σενάρια.

Δεν αποτελεί έκπληξη για πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της δημάρχου Αν Ινταλγκό, η οποία έχει θέσει το ποδήλατο στο επίκεντρο του σχεδιασμού των μεταφορών του Παρισιού.

«Για κάθε νέο ποδηλατόδρομο, υπάρχουν πάντα περισσότεροι Παριζιάνοι που μετακινούνται!», δήλωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό, σε πρόσφατη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όπως η rue du Renard στο κέντρο του Παρισιού, της οποίας ο νέος ποδηλατόδρομος προσέλκυσε γρήγορα νέους οπαδούς του ποδηλάτου».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back