ΒΙΒΛΙΟ

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2022, 19:06
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 3 και 4 Ιουνίου 2022 οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης «καταλαμβάνουν» τα παλιά σφαγειά και τα Λιθαρίτσια, για ισάριθμες εκδηλώσεις.

Η πρώτη, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στα παλιά σφαγεία στις 19.30 έχει να κάνει με την έκδοση του βιβλίου του Νταβίντ Ελμπάζ «Αναζητώντας το αόρατο σύμπαν».

Ο Νίκος Κουμπιάς, μαζί με το Νίκο Ματσόπουλο και το Βασίλη Χαρμανδάρη θα συζητήσουν με το κοινό για κάποια από αυτά τα θέματα, όπως πχ με ποια πειράματα και νέες μετρήσεις θα μπορέσουν οι επιστήμονες να επεκτείνουν τα όρια της γνώσης μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει, αν μας επιφυλάσσουν κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό τα ερχόμενα χρόνια, με ποιον τρόπο τα ανθρώπινα βιώματα και οι προκαταλήψεις επηρεάζουν τις νέες ανακαλύψεις κ.α.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στο πάρκο Λιθαρίτσια, Ιωάννινα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη. Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα» διοργανώνουν συζήτηση σχετικά με τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ, τη φροντίδα των ατόμων με άνοια και το ρόλο του Κέντρου Ημέρας στην κοινότητα, τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση της άνοιας και το ρόλο της επικοινωνίας και της καλής φυσικής κατάστασης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από ειδικούς επιστήμονες:

  • Νίκος Κουμπιάς, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
  • Γιάννης Σωτηρόπουλος, Νευροεπιστήμονας, ερευνητής Γ ́στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»,Eπιστημονικός επιμελητής του βιβλίου
  • Ευάγγελος Παππάς, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης
  • Κατερίνα Αντωνίου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Μαρία - Λαμπρινή Κούλα, Ψυχολόγος PhDc, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας ατόμων με Άνοια, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης.
  • Θεοδώρα Τσέλιου, Νευρολόγος, Πρόγραμμα Διασύνδεσης Κέντρου Ημέρας ατόμων με Άνοια, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης, Επικουρικός Επιμελητής Β' Γ.Ν. ΚΥ Φιλιατών.
  • Μαρία Καράλα, Λογοθεραπεύτρια MSc, Κέντρο Ημέρας ατόμων με Άνοια, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης
  • Νικόλαος Μάστορας, Φυσικοθεραπευτής, Κέντρο Ημέρας ατόμων με Άνοια, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3