Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Τι ετοιμάζουν οι εκδόσεις «Κριτική» μέχρι τέλος της χρονιάς

Εικόνα του άρθρου Τι ετοιμάζουν οι εκδόσεις «Κριτική» μέχρι τέλος της χρονιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2018, 13:00
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων «Κριτική» έχει ως εξής, μέχρι τέλος της χρονιάς:


ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Bernhard Schlink-Όλγα

Ο Σλινκ εξιστορεί τη ζωή μιας γυναίκας που χάνει τα πάντα, αλλά δεν απογοητεύεται, παραμένει ανοιχτόμυαλη και προσιτή. Μια δυνατή γυναικεία φιγούρα με αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο που εμπνέει σεβασμό και που στέκεται με περιφρόνηση απέναντι στον ναζισμό.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κώστας Λεϊμονής-Ο ιατροδικαστής ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά

Ένας ιατροδικαστής, ο οποίος έχει καταβάλει κόπο να χτίσει την επαγγελματική του πορεία, αναλαμβάνει να καταθέσει πόρισμα σχετικά με τον ξαφνικό θάνατο της φίλης του, διάσημης ογκολόγου και προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Έλλης Λαδά.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις 18.30.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 18.30, Κυριακή 21.00


NON FICTION


Γιώργος Πανηγυράκης, Οδυσσέας Κόλλιας-Καθημερινό μάρκετινγκ - 52 ιστορίες εξυπηρέτησης πελατών

Οι 52 ιστορίες του βιβλίου, που κινούνται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, εμπνέουν και κατευθύνουν στην εξυπηρέτηση πελατών κάθε ενδιαφερόμενο: τον ιδιοκτήτη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τον εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον σπουδαστή τουριστικών επαγγελμάτων.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Κωστής Βαΐτσος, Βλάσης Μισσός- Πραγματική οικονομία – Εμπειρίες ανάπτυξης, κρίσης και φτωχοποίησης στην Ελλάδα

Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται η όσο το δυνατόν πιο εύληπτη παρουσίαση επιχειρημάτων και βασικών ερμηνειών της εγχώριας αναπτυξιακής δυναμικής.


Χάρης Μιχαήλ Βλάδος-Παγιδευμένοι στην κρίση – Παθογένειες, ανασχέσεις και διέξοδοι

Δεν είναι αδικαιολόγητο το ότι εξακολουθούμε να νιώθουμε παγιδευμένοι στην κρίση, αφού οι ανεπάρκειες και οι ατέλειες του κοινωνικοοικονομικού ιστού δείχνουν να διαιωνίζονται. Πού όμως πραγματικά βρισκόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε επιδιώκοντας ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον; Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της κρίσης της κοινωνίας μας και πού είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι πραγματικές πόρτες εξόδου από αυτήν; Το βιβλίο του Χάρη Μ. Βλάδου επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει κάποιες πτυχές των παραπάνω θεμάτων με εύληπτο τρόπο.


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ


Earl Babbie-Εισαγωγή στην κοινωνική έρευνα

Το βιβλίο συνδυάζει τη ζωντάνια και την απλότητα του προφορικού λόγου με τη λεπτομερή και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίαση των θεμάτων, ενώ η ύλη και οι σχετικές αναφορές καλύπτουν τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


William Briggs, Lyle Cochran, Bernard Gillette-Απειροστικός λογισμός

Στόχος του βιβλίου είναι να εξοικειώσει τους φοιτητές με τις βασικές έννοιες του Απειροστικού Λογισμού με ζωντανή γλώσσα, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητά του με εφαρμογές σε διάφορους τομείς, να εισάγει νέα θέματα μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων και εφαρμογών, αλλά και να παρουσιάσει γενικεύσεις και αφαιρέσεις προσεγγίζοντας τα θεωρητικά ζητήματα με συστηματικό τρόπο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


Luís M.B. Cabral-Βιομηχανική οργάνωση

Μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στο γνωστικό αντικείμενο  της νέας βιομηχανικής οργάνωσης.


Walter Nicholson, Christopher Snyder-Μικροοικονομική θεωρία – Βασικές αρχές και προεκτάσεις

H 3η (12η αμερικανική) έκδοση της Μικροοικονομικής θεωρίας αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των συγγραφέων για συνεχή βελτίωση και αναθεώρηση της ύλης.


Θεόδωρος Παπαηλίας-Παραδόσεις πολιτικής οικονομίας, Μακροοικονομική Τόμος Α’

Το βιβλίο κινείται σε δύο άξονες. Στον πρώτο παρατίθεται η συνήθης θεματολογία, όπως αποτυπώνεται από τα σύγχρονα εγχειρίδια της Μακροοικονομικής, και συγκεκριμένα η κλασική, η κεϋνσιανή και η μετακεϋνσιανή ερμηνεία των οικονομικών φαινομένων.


ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Stephen P. Robbins, Timothy A. Judge-Οργανωσιακή συμπεριφορά - Βασικές έννοιες και σύγχρονες προσεγγίσεις

Το βιβλίο των Stephen P. Robbins και Timothy A. Judge ξεχωρίζει, καθώς καλύπτει το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με την οργανωσιακή συμπεριφορά με περιεκτικό τρόπο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη.


Γιώργος Μ. Ασπρίδης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιάννης Φ. Ρωσσίδης-Επιχειρησιακές επικοινωνίες – Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση

Το βιβλίο εστιάζει στον ιδιαίτερα επίκαιρο επιστημονικό κλάδο της επιχειρησιακής επικοινωνίας (Business Communication).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ


Joyce Farrell-JAVATM – Εκμάθηση με πρακτικά παραδείγματα

Σ’ αυτό το βιβλίο, ο αρχάριος προγραμματιστής θα βρει έναν οδηγό για την ανάπτυξη εφαρμογών με τη γλώσσα προγραμματισμού Java.


Alan Evans, Kendall Martin, Mary Anne Poatsy-Εισαγωγή στην Πληροφορική – Θεωρία και πράξη

Με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο δεν περιορίζεται στις τεχνικές γνώσεις, αλλά εκθέτει τον αναγνώστη σε ρεαλιστικές καταστάσεις που αφορούν τη διαχείριση διλημμάτων και τη διατύπωση επιχειρημάτων γύρω από μη τεχνικά θέματα της επιστήμης της πληροφορικής



ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ


Σεραφείμ Πολύζος-Διοίκηση και διαχείριση των έργων – Μέθοδοι και τεχνικές

Το βιβλίο προσφέρεται ως διδακτικό εγχειρίδιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οδηγός για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων σχετικών με τη διοίκηση και τη διαχείριση των έργων.



Κλαίρη Πετρουτσάτου, Μαρίνα Μαρινέλλη-Δομικές μηχανές, λειτουργική ανάλυση και κοστολόγηση έργων πολιτικού μηχανικού

Το βιβλίο αυτό εισάγει τον αναγνώστη στο γνωστικό αντικείμενο της τεχνικής και διαχείριση της κατασκευής (Construction Engineering and Management) με την παρουσίαση βασικών δομικών μηχανημάτων και της λειτουργίας τους, με την ανάπτυξη της μεθοδολογίας της λειτουργικής ανάλυσης και παραδειγμάτων εφαρμογής της, καθώς και την παρουσίαση και ανάλυση του κόστους των δομικών μηχανημάτων και των μεθόδων προκοστολόγησης τεχνικών έργων.



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Γιώργος Ανδρέου-Η νεοθεσμική προσέγγιση της πολιτικής

Με ποια κριτήρια ορίζουμε τους πολιτικούς θεσμούς; Τι είδους σχέσεις αναπτύσσονται ανάμεσα στους θεσμούς αυτούς και στους δρώντες που εμπλέκονται στις πολιτικές διαδικασίες;


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ελευθερία Αργυροπούλου-Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – Νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια συνολικής παρουσίασης του τρόπου οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες κανονιστικές ρυθμίσεις που τη διέπουν.


ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ


Τα πολλαπλά σύνορα ενός μεταβαλλόμενου κόσμου – Θεωρητικές προσεγγίσεις και εθνογραφικές δοκιμές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Επιμέλεια: Βασίλης Νιτσιάκος, Ιωάννης Μάνος, Βασίλης Δαλκαβούκης, Αλίκη Αγγελίδου, Γιώργος Αγγελόπουλος

Γεωγραφικά, μπορεί το σύνορο να είναι περιθωριακό, αλλά συμβολικά, δηλαδή σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση και αναπαραγωγή των συλλογικών ταυτοτήτων, ιδιαίτερα των εθνικών, είναι κεντρικής σημασίας.




ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΨΥΧΗ


Δημήτρης Γ. Λαγός-Τουριστική οικονομική

Σκοπός του βιβλίου είναι η κατανόηση του θεωρητικού πλαισίου της Τουριστικής Οικονομικής από τη μικροοικονομική και μακροοικονομική σκοπιά των θεμάτων που σχετίζονται με την τουριστική ζήτηση και την πρόβλεψή της.










ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back