ΒΙΒΛΙΟ

10+5 παιδικά βιβλία για όλο το χρόνο

Εικόνα του άρθρου 10+5 παιδικά βιβλία για όλο το χρόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2018, 23:00
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλιοπωλείο "Αναγνώστης" επιλέγει και προτείνει δεκαπέντε τίτλους παιδικών (και όχι μόνο) βιβλίων, για το καλοκαίρι, αλλά και για όλες τις εποχές


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΠΟΤΕ

Τζον Γούντγουορντ

Πατάκης 2012

Ξέρεις πώς να γλιτώσεις από έναν αλιγάτορα, να κάνεις σέρφινγκ ή να προσγειώσεις αεροπλάνο; Μπορείςνα φτιάξεις ιγκλού, να μαγειρέψεις με ξύλα ή να πάρεις δακτυλικά αποτυπώματα;


ΥΠΟΜΟΝΗ

Daniel Clowes

Οξύ 2018

Πρόκειται για μια απερίγραπτη ψυχεδελική ερωτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, που στρέφεται με απόλυτη ακρίβεια από τη βίαιη καταστροφή στη βαθιά τρυφερότητα, με τον εντελώς μοναδικό τρόπο του Clowes.


ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΓΥΜΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;


Σούζι Χοντζ

Πατάκης 2017

Γιατί η τέχνη είναι γεμάτη με γυμνούς; Ένα βιβλίο οδηγός για όλες τις μορφές τέχνης, από την αρχαιότητα, με τη ζωγραφική των σπηλαίων, μέχρι σήμερα, με τις εγκαταστάσεις από τεχνητά σύννεφα μέσα σε κλεισμένα περίεργα δωμάτια.


ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΤΙΡΙΑ;


Σάρα Χερστ

Πατάκης 2016

Βιβλίο δραστηριοτήτων για σχέδια με έμπνευση, με πάνω από 45 δραστηριότητες για σχεδιασμό και χρώματα.


ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ


Ψυχογιός 2018

Τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν τις σπουδαίες έννοιες αυτού του βιβλίου. Θα ανακαλύψουν πολλά για την επιστήμη μέσα στην άνεση του σπιτιού τους διαβάζοντας τις απλές εξηγήσεις φαινομένων και κάνοντας τις δραστηριότητες κάθε σελίδας.


ΑΝ ΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!


Ελίζ Πάρσλι

Ψυχογιός 2018

Αν η μαμά σου σού λέει να ετοιμαστείς να παίξεις στην παραλία, εννοεί μ’ ένα καραβάκι, ένα φρίσμπι ή ένα φτυαράκι. Δε μιλάει για το πιάνο. Όμως η Μερσίνα είναι ένα κοριτσάκι με ιδέες.


ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ

Τζούλια Ντόναλντσον

Ίκαρος 2018

Εμπνευσμένο από τους «πέντε άσχημους», όπως αποκαλούνται αυτά τα -όχι και τόσο γνωστά- ζώα της Αφρικής, το βιβλίο της Julia Donaldson και του Axel Scheffler είναι ένα παραμύθι για όσους δεν αγαπιούνταιαρκετά, εξαιτίας της εμφάνισής τους.


ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ


Κώστας Στόφορος

Κέδρος 2018

Τι κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο του ανθρώπου που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β; Μια παράξενη ιστορία ξετυλίγεται από το Βουκουρέστι στη Χίο και από εκεί στο βροχερό Λονδίνο.


O ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ


Τιερρύ Ρόμπερεχτ

Μεταίχμιο 2017

Μέσα σ’ ένα ανάστατο παιδικό δωμάτιο, ένα βιβλίο γλιστρά από τη βιβλιοθήκη... Έτσι, ο λύκος της ιστορίας πέφτει από το βιβλίο και βρίσκεται (όχι εντελώς) ολομόναχος μέσα στο δωμάτιο.


ΣΚΥΛΟΣ


Άντι Μάλλιγκαν

Ψυχογιός 2018

Όταν ο Τομ συναντά τον Σπάιντερ, ξέρει ότι βρήκε έναν φίλο για μια ζωή. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε. Το κουταβάκι κάνει τα δικά του, ενώ ο Τομ έχει πολλά στο κεφάλι του: νέο σχολείο, το διαζύγιο των γονιών του και κάποιους να τον τρομοκρατούν...


TO ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΟ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ


Πίτερ Μπράουν

Πατάκης 2017

Όταν η Ρόζι, το ρομπότ, ανοίγει τα μάτια της για πρώτη φορά, ανακαλύπτει ότι είναι μόνη της σ’ ένα έρημο νησί.


ΜΟΡΤΊΝΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΌ ΤΑ ΓΕΛΙΑ


Μπάρμπαρα Καντίνι

Ελληνικά Γράμματα 2018

Η Μορτίνα είναι ένα κοριτσάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα: είναι ένα κοριτσάκι ζόμπι.


ΕΜΕΙΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


Υβάν Πομμό

Πατάκης 2017

Το θέμα είναι να διηγηθούμε την ιστορία μας. Όχι την ιστορία βασιλιάδων, βασιλισσών, φύλαρχων, εμίρηδων, μεγάλων Μογγόλων, αυτοκρατειρών, τσαρίνων, προέδρων ή δικτατόρων... αλλά τη δική μας. Την ιστορία των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που κατοικούν σ’ αυτή τη Γη


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ!


Σέρτζιο Ρουτζιέρ

Πατάκης 2018

Ένα βιβλίο δίχως εικόνες; Τι καλό µπορεί να έχει ένα βιβλίο δίχως εικόνες; Τι είναι αυτά που λέτε;... Ότι οι λέξεις µάς βοηθάνε να φτιάξουµε εικόνες µε τη φαντασία µας;


ΓΚΑΒΡΙΛΟ ΠΡΙΝΤΣΙΠ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ

Χένρικ Ρερ

Μαμούθ comix 2015

Ο άνθρωπος που θέλησε να απελευθερώσει τον λαό του από τον αυστριακό ζυγό, θα προκαλέσει την πρώτη παγκόσμια διαμάχη της ανθρωπότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back