ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι νύμφες, ο χορός και η μουσική

Εικόνα του άρθρου Οι νύμφες, ο χορός και η μουσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2019, 18:06
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με φετινό θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία: Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», συμμετέχει και η φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Σπηλαιολογίας - Παλαιοανθρωπολογίας (Γραφείο Βορείου Ελλάδος) και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.

26 Σεπτεμβρίου

Αρχαιολόγοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Άρτας θα υποδεχθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική δράση «Τα παιδία ᾄδει και ὀρχεῖται. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας»

Η δράση επικεντρώνεται στον χορό και τη μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση των μαθητών στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, ενώ παράλληλα μικρά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου θα παραχωρούν μικρές συναυλίες, όπως και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία με το χορό, ως δρώμενο στη λατρεία των Νυμφών, μέσα από τα σχετικά εκθέματα του Ιερού Άντρου των Νυμφών της Αμβρακίας (Σπήλαιο Κουδουνότρυπα). Επίσης, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε φωνητικό σύνολο υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου.

Στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα εκτεθούν και οι αφίσες των εκδηλώσεων που δημιούργησε το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε από το έτος 2012 έως σήμερα.

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και στο βυζαντινό ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό (τηλ. επικοινωνίας: 26810 21191, 71700 Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, 26810 28692 Παρηγορήτισσα).

Τις δράσεις θα συντονίσουν οι:

ΕΦΑ Άρτας: Βασιλική Γαλάνη, αρχαιολόγος, Άννα Παπαρούπα-Ντόβα, ιστορικός, Ξένια Σερβετά, ιστορικός

ΕΦΑ Σπηλαιολογίας-Παλαιοανθρωπολογίας (Γραφείο Βορείου Ελλάδος): Χριστίνα Μιχελάκη, αρχαιολόγος, Αναστάσιος Σύρος, αρχαιολόγος, Μιχάλης Κοντός,  αρχαιολόγος, Γιάννης Κοκκωνίδης, μηχανολόγος μηχανικός.

Μουσικό Σχολείο Άρτας: Ανθούλα Ζιώρη, διευθύντρια, Παναγιώτης Γιαννούτσος, εκπαιδευτικός.

           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back