Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι νέες προτεραιότητες του Ioannina Lake Run

Εικόνα του άρθρου Οι νέες προτεραιότητες του Ioannina Lake Run
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2020, 16:34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έτοιμος, έστω και διαφορετικός, είναι ο Γύρος της Λίμνης για το φετινό αγώνα, στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης το ξεκαθάρισε άλλωστε, ότι φέτος η στοχοθεσία είναι διαφορετική:

«Φέτος, δε θα κάνουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών, το Ioannina Lake Run δε θα έχει τον φεστιβαλικό χαρακτήρα των προηγούμενων, δε θα έχει τη λάμψη που σίγουρα όλοι θα θέλαμε. Εγγυόμαστε, όμως, ότι ο αγώνας αυτός θα είναι ο ασφαλέστερος για όλους τους συμμετέχοντες, γιατί αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο στις μέρες μας», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Το φετινό πρόγραμμα του Γύρου Λίμνης

Η φετινή απόπειρα στηρίζεται από την Ιατρική και υγειονομικό πρωτόκολλο που κατάρτισε, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου (παρόντες ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης), καθώς και τη συνδρομή του Ερυθρού  Σταυρού, του  ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και 250 εθελοντών.

Ο κ. Σπυριούνης είπε επίσης ότι φέτος, ο αγώνας συγκεντρώνει περισσότερο ενδιαφέρον ακόμα, καθώς είναι ο «πρώτος ουσιαστικά μαζικός αγώνας δρόμου που γίνεται την περίοδο της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι σε συνεννόηση με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «βάλαμε ως στόχο ο αγώνας των Ιωαννίνων να αποτελέσει πιλότο για την πραγματική επανέναρξη του δρομικού αθλητισμού».

Ο κ. Ελισάφ συγχάρηκε τους διοργανωτές για τις προσπάθειές του και είπε, μεταξύ άλλων:

«Έχει σημασία σήμερα να μπορούμε να συνεχίσουμε με μια νέα κανονικότητα τη ζωή μας. Ο αγώνας αυτός υπενθυμίζει ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες και πιεστικές συνθήκες, έως έναν βαθμό κανονικά τη ζωή μας. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Ως δημοτική αρχή είχαμε άψογη συνεργασία και θα κάνουμε και τις επόμενες ημέρες το καλύτερο που μπορούμε ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα και σε όλες τις μελλοντικές προσπάθειες».

Ο κ. Γοργόλης πρόσθεσε ότι «η διοργανώτρια αρχή έχει δώσει μεγάλη σημασία στο κομμάτι των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Αυτό πρέπει να μείνει ως αποτύπωμα, ότι θα πρέπει να ξαναδούμε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Τις έχουμε μεγάλη ανάγκη, έστω και με αυτή τη μορφή».

Η πρόεδρος του «Ποσειδώνα» Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια ευχαρίστησε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών για τη βοήθεια και είπε ότι ναι μεν υπήρξε προβληματισμός, αλλά «η απόφαση ήταν μονόδρομος, γιατί οφείλουμε να βάλουμε τη ζωή μας σε καινούριες βάσεις. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την κανονικότητα που ένας ιός μας αφαίρεσε».

Είπε ακόμα ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει ο αγώνας με όλες τις προδιαγραφές που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα, την κανονικότητα και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των δρομέων και των εθελοντών».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back